Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lietuvas basketbola treneris Šarūns Jasikevičs panācis vienošanos ar Spānijas basketbola grandu "Barcelona", ko pārstāv latvietis Rolands Šmits, klubs.

Jau vēstīts, ka "Barcelona" neturpinās sadarbību ar galveno treneri Svetislavu Pešiču, kura vadībā Katalonijas klubs piedzīvoja zaudējumu Spānijas čempionāta finālā.

Ceturtdien vairāki Eiropas basketbola portāli ziņoja, ka Jasikevičs un "Bacelona" esot vienojušies par sadarbību, bet vēlāk tas tika apstiprināts oficiāli.

Jasikevičs kopš 2016. gada vadīja Lietuvas spēcīgāko komandu Kauņas "Žalgiris", piecreiz kļūstot par Lietuvas čempionu un demonstrējot atzīstamu sniegumu arī ULEB Eirolīgā.

Par Jasikeviča pakalpojumiem interesējās arī Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce", un lietuvietis esot aizvadījis pārrunas ar komandas vadību.

Savas karjeras laikā Jasikevičs "Barcelona" sastāvā spēlēja no 2000. līdz 2003. gadam, bet tad šajā klubā atgriezās 2012./2013. gada sezonā. Tāpat viņš neilgi pārstāvēja arī "Fenerbahce".

Jasikevičam esot piedāvāts darbs arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), taču viņu interesē tikai galvenā trenera amats. Viņš jau iepriekš noraidīja Memfisas "Grizzlies" un Toronto "Raptors" piedāvājumus, paliekot Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!