Foto: Zigismunds Zālmanis
Šīs nedēļas nogalē, no 14. līdz 17. septembrim, Latvijas galvaspilsētā sporta namā "Daugava" un "Rīdzenes" sporta zālē notiks starptautiskas jaunatnes basketbola sacensības – leģendārās Latvijas spēlētājas Uļjanas Semjonovas kausu izcīņa meiteņu (U17 un U15) komandām.

"Pavisam šajās sacensībās gadu gaitā piedalījušās 30 komandas no desmit dažādām valstīm," pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes galvenais speciālists Egīls Eglītis. "Pirmajā gadā rīkojām mačus tikai U17 vecuma grupas komandām, bet tagad sacensības norit U17 un U15 grupās. Kāpēc tieši šādas vecuma grupas? Gluži vienkārši tāpēc, ka U18 un U16 meitenēm ir daudz dažādu starptautisku sacensību, bet U17 un U15 tādas pietrūkst," turpina Eglītis. "Priecē tas, ka, neraugoties uz problēmām ar veselību, Uļjana Semjonova ir ierindā un, kā allaž, pati apbalvos uzvarētājus," nobeidz Egīls Eglītis.

"Liels paldies Rīgas domei par atbalstu šī piemiņas turnīra sarīkošanā," teica divkārtējā olimpiskā čempione Uļjana Semjonova. "Nu jau vairākus gadus pēc kārtas izdevies noorganizēt nopietnas starptautiskas jaunatnes basketbola sacensības ar interesantu sastāvu. Pie mums spēlēt un krāt pieredzi brauc viešņas no Krievijas, Ungārijas, Lietuvas un Igaunijas. Novēlu visām dalībniecēm sasniegt labus rezultātus! Lai uzvar stiprākais!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!