Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva desmit punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā, kurā debiju piedzīvoja 18 gadus vecais Verners Kohs.

Aizvadītajā mačā Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" ar rezultātu 100:71 (19:19, 30:11, 21:20, 30:21) savā laukumā pieveica Saragosas CAI basketbolistus, kuru sastāvā savu debiju Eiropas spēcīgākajā līgā piedzīvoja Kohs.

Bertāns laukumā aizvadīja 28 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un divus no sešiem tālmetieniem. Latviešu uzbrucējs izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izpildīja četras rezultatīvas piespēles un dueli noslēdza ar piecām piezīmēm, kas deva desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Kohs, kurš pērn augustā ar Zaragosas vienības sistēmu noslēdza četru gadu līgumu, laukumā pavadīja noslēdzošo 61 sekundi, tomēr bumbai ne reizi nepieskārās.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 punktiem bija Dariuss Edamss.

LETA jau vēstīja, ka sestdien zaudējumu piedzīvoja Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" komanda, kas ar rezultātu 82:84 sīvā cīņā atzina čempionāta līderes Barselonas "Lassa" pārākumu.

Svētdien čempionāta 27.kārtas spēles aizvadīs arī pārējās Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas - Daira Bertāna Bilbao "Dominion" viesos tiksies ar ULEB Eirolīgas čempioni Madrides "Real", bet Anžeja Pasečņika Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā mērosies spēkiem ar vicelīderi "Valencia Basket".

Spānijas čempionāta līderei "Lassa" ir 25 uzvaras 27 mačos, "Valencia Basket" atpaliek par trīs panākumiem, taču viņiem ir spēle rezervē, bet trešā ar 21 panākumu ir "Real" vienība.

Ceturto vietu ar 19 uzvarām 27 mačos ieņem "Laboral Kutxa", pie 17 panākumiem tikusi piektajā pozīcijā esošā "Herbalife", "Montakit" ar 14 uzvarām 27 mačos ir septītā, bet devītā ar 13 uzvarām ir "Dominion" vienība.

Tikmēr Saragosas CAI ar deviņām uzvarām atrodama 14.pozīcijā starp 18 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!