Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Jaunajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonā startēs 21 komanda, sacensībām paplašinoties Somijas un Zviedrijas virzienā, kā arī palielinot Kazahstānas komandu pārstāvniecību, vēsta līga.

Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, arī šogad BBL nestartēs abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Bez Latvijas, Lietuvas un Igaunijas klubiem sacensībās startēs arī Zviedrijas komanda Norčēpingas "Dolphins" un Somijas vienība Tamperes "Pyrinto", kā arī Kazahstānas pārstāvji Atirau "Barsi" un Aktau "Kaspij".

Latviju turnīrā pārstāvēs pieci klubi ("Ventspils", "Valmiera", "Barons kvartāls", "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet"), no Lietuvas sacensībās būs seši pārstāvji ("Šiauliai", Ķēdaiņu "Nevežis", Panevēžas "Lietkabelis", Pasvāles "Pieno žvaigzdes", Prienu "TonyBet" un Utenas "Juventus"), bet Igauniju arī pārstāvēs sešas vienības (Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", Raplas TYCO, "Parnu", Tartu TU/"Rock" un Valgas "Maks&Moorits").

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvadīs izbraukumā.

A grupā spēkosies "Valmiera", "Jēkabpils", "Dolphins", "Pyrinto", "Tarvas", "Kalev" un TYCO. B apakšgrupā ielozētas "Ventspils", "Liepāja"/"Triobet", "Šiauliai", "Nevežis", "Lietkabelis", "Parnu" un "Barsi". Savukārt C grupā sacentīsies "Barons kvartāls", TU/"Rock", "Maks&Moorits", "Pieno žvaigzdes", "TonyBet", "Juventus" un "Kaspij".

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Jaunā BBL sezona startēs ar BBL kausa izcīņu 28. un 29.septembrī Ķēdaiņu jaunajā basketbola zālē. Turnīra pusfinālos tiksies "Ņevežis" un "TonyBet" komandas, kā arī "Ventspils" un TU/"Rock".

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Pagājušā bija pirmā sezona, kad BBL turnīrā nespēlēja spēcīgākie Lietuvas klubi un Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!