Foto: AFP/Scanpix

Slavenajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājam Džeisonam Kidam būs jāatliek sava debija kā Bruklinas "Nets" komandas galvenajam trenerim, jo viņš saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju par automašīnas vadīšanu reibumā.

Aizvadītās NBA sezonas Ņujorkas "Knicks" komandas spēlētājs un pašreizējais "Nets" vienības treneris alkohola reibumā pie automašīnas stūres tika pieķerts pērn jūlijā.

Šī gada jūlijā notika tiesa, kurā Kids panāca vienošanos. Tās ietvaros bijušajam NBA spēlētājiem ar pāris lekcijām bija jāuzstājas vidusskolu audzēkņu priekšā, informējot par briesmām, atrodoties pie stūres iereibušam.

Tagad diskvalifikāciju Kidam piespriedusi arī līgas vadība, tāpēc viņam būs jāizlaiž 30.oktobrī plānotā "Nets" komandas sezonas atklāšanas spēle ar Klīvlendas "Cavaliers", kā arī 1.novembra duelis ar līgas čempioni Maiami "Heat".

Savu debiju kā galvenais treneris Kids piedzīvos 3.novembrī, kad "Nets" izbraukumā tiksies ar Orlando "Magic",

Kids par savas sportista karjeras beigām paziņoja jūnijā, lai gan viņam ar "Knicks" vēl bija spēkā līgums uz diviem gadiem. Savukārt jau desmit dienas vēlāk viņš tika apstiprināts par "Nets" galveno treneri.

NBA karjeru Kids sāka 1994.gadā un šajā laikā spēlēja piecās vienībās. Spožākos gadus Kids aizvadīja Ņūdžersijas "Nets" rindās no 2001. līdz 2008.gadam, kad sasniedza gan rezultativitātes rekordu (18,7 punkti vidēji sezonā), gan arī rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 8,2 punkti sezonā).

2011.gadā Kids kopā ar Dalasas "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

NBA Visu zvaigžņu spēlē Kids piedalījās desmit reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!