Foto: F64

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta prognozēs talantīgajiem Latvijas basketbolistiem Rodionam Kurucam un Anžejam Pasečņikam atvēlēta vieta pirmās kārtas beigās.

Portāla "draftexpress.com" eksperti prognozē, ka 2017. gada NBA draftā Kurucu ar pirmās kārtas 19. numuru varētu izvēlēties Atlantas "Hawks", bet basketbola pārzinātāji no "nbadraft.net" paredz, ka latvieti ar 21. numuru varētu izvēlēties Portlendas "Trail Blazers".

Šajā sezonā 19 gadus vecais Kurucs spēlē Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā, pārstāvot "Barcelona 2" komandu. Viņš vidēji mačā izceļas ar 9,4 punktiem, 2,3 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Pasečņikam "draftexpress.com" prognozēs atvēlēts pirmās kārtas 29. numurs, kas pieder Sanantonio "Spurs" komandai. Savukārt "nbadraft.net" latviešu centra spēlētāja sakarā ir daudz piesardzīgāka, paredzot viņam otrās kārtas 47. numuru, un tas pieder Ņujorkas "Knicks" komandai.

Pasečņiks Grankanārijas "Herbalife" sastāvā šajā sezonā spēlē Spānijas spēcīgākajā līgā (ACB) un ULEB Eiropas kausā, vidēji gūstot septiņus punktus un izcīnot 3,1 atlēkušo bumbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!