Sestdien, 11. septembrī, sāksies Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) 29. čempionāts. Lai mazinātu riskus un sekmētu sacensību drošu norisi, LJBL izstrādājusi un LBS Jaunatnes komisija apstiprinājusi vadlīnijas Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

1. Sporta skolas ir atbildīgas par savu komandu dalībnieku (spēlētāju, treneru) veselības stāvokli, kā arī noteikto ierobežojumu un piesardzības pasākumu ievērošanu. Sacensību dalībnieki apņemas ievērot visus Latvijas teritorijā spēkā esošos, kā arī saistošos starptautiskos normatīvos aktus, kas ir izdoti saistībā ar Covid-19 izplatību.

2. LJBL čempionāta pirmā apļa spēles norisinās bez skatītāju (t.sk., bez vecāku) klātbūtnes spēļu norises vietā (sporta zālē, tribīnēs, balkonos). Par skatītāju klātbūtni turpmākajā sezonas gaitā tiks lemts pēc pirmā apļa, atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai, kā arī ar Covid-19 saistīto piesardzības pasākumu prasībām. Ja nepieciešama vecāku vai likumisko pārstāvju klātbūtne, tad sporta organizācija (komanda) to nodrošina pēc iespējas nošķirti no citiem, piemēram, atsevišķā telpā. Rekomendējam bērnu vecākiem un citiem līdzjutējiem nepulcēties pie sporta zāles izejas.

3. Spēļu norises vietās jābūt nodrošinātiem nepieciešamajiem dezinfekcijas līdzekļiem. Spēļu norises vietās jāievēro sporta bāzes iekšējās kārtības noteikumi un noteiktās prasības, īpaši attiecībā uz piesardzības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības novēršanai.

4. Mājas spēļu organizatori veic darbības, lai novērstu iespējamo drūzmēšanos ģērbtuvēs, dušās u.c. koplietošanas telpās, kā arī distancēšanās prasību ievērošanu atbilstoši noteikumiem un Slimību profilakses un kontroles centra norādījumiem. Katrai komandai jānodrošina atsevišķas ģērbtuves (ja tas iespējams), maksimāli ierobežojot kontaktēšanos ar citu komandu dalībniekiem. LJBL sacensību organizēšana un piesardzības pasākumi sacensību laikā tiek nodrošināti, ņemot vērā Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumus Nr. 360 "Epidemioloģiskie drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ievērošanai".

5.Pirms un pēc spēlēm pēc iespējas jāievēro divu metru fiziska distance starp sacensību dalībniekiem.

6.Organizācijas, kuru komandas piedalās LJBL čempionātā, ir atbildīgas par to, ka sacensībās nepiedalās un sporta zālē neatrodas personas (spēlētāji, treneri, apkalpojošais personāls, tiesneši, sekretariāta darbinieki utt.) ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm vai personas, kam noteikts pienākums ievērot izolāciju, pašizolāciju vai mājas karantīnu.

7.Organizācija (treneri) pirms katras spēles vai sabraukuma nodrošina dalībnieku saraksta savlaicīgu sagatavošanu (veidlapa tiks nosūtīta sporta organizācijām un treneriem).

8.Komandas drīkst izvirzīt vienu pārstāvi, kuram tiek atļauts apmeklēt sacensību norises vietu, lai filmētu spēli.

9.Ja personai, kas piedalās sacensībās vai atrodas sacensību norises vietā, parādās akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes (drudzis, klepus, elpas trūkums), pienākums ir ziņot sacensību organizatoriem. Lēmumu par konkrētās personas turpmāko dalību sacensībās pieņem norises vietas atbildīgais medicīnas darbinieks.

10.Ja kādam sacensību dalībniekiem konstatēta Covid-19 infekcija, jārīkojas saskaņā ar SPKC epidemiologu noteiktajiem pretepidēmijas pasākumiem, atbilstoši konkrētajai situācijai un iesaistītajām personām sniegtajām individuālajām rekomendācijām.

Aicinām būt saprotošiem un atbildīgiem, lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatības risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!