51 Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) treneris no vairāk nekā 30 sporta skolām šonedēļ sāka mācības Starptautiskās Basketbola universitātes apmācību programmā, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Mācību process ilgs līdz 17. septembrim, lekciju saturā iekļautas dažādas mūsdienīgas tēmām, kas veicinās treneru profesionālo izaugsmi.

"Ir patiess prieks un gandarījums redzēt, ka interese par iespēju piedalīties apmācību programmā ir tik liela. Tas apliecina, ka treneriem rūp gan sava izaugsme, gan Latvijas jaunatnes basketbola attīstība kopumā. Ja visi strādāsim ar šādu attieksmi, rezultāti neizpaliks," uzsver Latvijas Jaunatnes basketbola līgas direktore Ieva Ozola.

Programmā iesaistījies liels skaits treneru no Eiropas un pasaules basketbola lielvalstīm. Saturu izstrādājuši Lietuvas basketbola speciālisti – profesori, treneri, psihologi u.c. Programmas vadītājs ar prieku uzņēma trenerus no Latvijas, uzsverot Baltijas valstu vienotību un īpašo saikni.

Saturā iekļautas tādas tēmas kā "Basketbola menedžments", "Basketbola treniņu metodes un pareiza plānošana", "Talantu identificēšana", "Selekcijas metodes un individuāla pieeja katram sportistam", "Basketbolista metiena tehnika – no mācību procesa līdz izpildījumam", "Basketbolistu individuālā sagatavotība", "Inovatīvas treniņu metodes" u.c.

Mācības 80% apmērā finansē Latvijas Basketbola savienība, bet 20% no kursu maksas veido treneru vai sporta skolas līdzfinansējums. Lai saglabātu augstu apmācību kvalitāti, viena cikla ietvaros programmā iespējams iekļaut 51 treneri, taču interesentu loks bija krietni plašāks – tika saņemti vairāk nekā 120 pieteikumi. Dalībniekus izvēlējās LBS, konsultējoties ar sporta skolu pārstāvjiem un katrai pieteiktajai sporta skolai piešķirot noteiktu vietu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!