Foto: LETA
Latvijas basketbola savienības (LBS) vadība jauno vīriešu valstsvienības galveno treneri cer atrast nākamo trīs mēnešu laikā, pēc neveiksmīgā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla sacīja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Jau vēstīts, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmo reizi kopš 1999. gada nekvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, turklāt piedzīvoja zaudējumu arī pēdējā spēlē pret Grieķiju. Pēc pēdējās Latvijas izlases spēlēs LBS prezidents Raimonds Vējonis un ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss attālinātajā preses konferencē pauda savu viedokli par notikušo.

Viens no svarīgākajiem uzdevumiem LBS vadībai būs galvenā trenera atrašana, jo Robertam Štelmaheram līgums pēc šī kvalifikācija cikla noslēdzās, un viņš paziņoja par nepalikšanu amatā.

"Latvijas izlašu starts kvalifikācijās nav apmierinošs. Basketbola sabiedrība nav apmierināta ar rezultātu. Mums jātiek skaidrībā, kāpēc ir šāds rezultāts. Runāšu ar visiem, kas organizējuši darbu, lai mēģinātu saprast, kur ir problēma un kāpēc rezultāts nav apmierinošs. Ja vaina būs sistēmā, tad turpināsim darbu pie tās uzlabošanas. Esmu sasaucis LBS ārkārtas sēdi, kurā ceturtdien vērtēsim rezultātu un treneru darbu, kā arī domāsim, ko dalīt tālāk. Tas ir pats svarīgākais. Diemžēl Eiropas čempionāts notiks bez Latvijas līdzdalības," sacīja Vējonis.

"LBS ir uzdevums atrast jaunu treneri, kurš varēs vadīt Latvijas izlasi ļoti nozīmīgam posmam. Jaunajam trenerim izvirzīsim visaugstākos mērķus - lai mēs būtu pārstāvēti Pasaules kausā. Atrast treneri nebūs viegls uzdevums. Latvijas basketbolā daudzi spēlētāji ir pārauguši trenerus, tāpēc trenera atrašana būs sarežģīts darbs. Mums ir arī jādomā par to, kas mūs pārstāvēs nākamajos piecos gados," norādīja LBS prezidents.

Cipruss skaidroja, ka LBS vadība runās ar saviem biedriem, lai noskaidrotu viņu domas gan par notiekošo, gan par nākamo treneri.

"Mēs esam sabiedriska organizācija, tāpēc mums jāsaprot, kāds ir biedru redzējums. Ja izvēlamies ārzemnieku trenera amatā, tad viņam jābūt galvas tiesu labākam par mūsējiem. Trīs mēnešu laikā mums jātiek skaidrībā par galveno treneri," norādīja Cipruss.

Iepriekš portāls "Delfi" noskaidroja, ka LBS aizvadījusi sarunas ar latviešu izcelsmes Austrālijas basketbola treneri Andreju Lēmani, tomēr Cipruss uzsvēra, ka nekas netika darīts aiz Roberta Štelmahera muguras.

"Štelmahers tika informēts par sarunām ar Lēmani, nekas no viņa netika slēpts. Ja tiktu uz Eiropas čempionātu, tad Robertu neatlaistu no galvenā trenera amata, mēs gribējām viņam papildinājumu trenera korpusā," norādīja Cipruss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!