Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunpienācēja "Ogre" savā pirmajā jaunās sezonas spēlē ceturtdien ar rezultātu 93:81 (27:23, 26:20, 21:22, 19:16) pieveica "Latvijas Universitātes" komandu.

Pirmo puslaiku "Ogre" rezultatīvā cīņā noslēdza ar rezultātu 53:43, bet otrajās 20 minūtēs pretiniekiem tuvāk par septiņiem punktiem pietuvoties neļāva, noturot panākumu.

Uzvarētājiem pa 18 punktiem iemeta Rihards Strauts un Mārcis Vītols, bet pa 15 punktiem guva Lauris Mizis un Sandis Bēts.

Savukārt LU sastāvā ar 15 punktiem sevi apliecināja Roberts Krūmiņš.

Kā zināms, "Ogre" ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas čempione, bet LU palika augstākās divīzijas pēdējā pozīcijā.

Pirmo negaidīto rezultātu LBL sacensībās šosezon trešdien sasniedza "Valmiera"/ORDO, kas ar 79:75 izbraukumā uzveica čempioni "VEF Rīga".

Savukārt sezona tika atklāta otrdien, kad "Liepāja"/"Triobet" ar 92:73 pieveica pagājušās sezonas bronzas laureāti "Jēkabpili", vicečempione "Ventspils" ar 85:65 svinēja pārliecinošu uzvaru pār "Barons"/LDz vienību, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 60:53 pārspēja "Jelgavu".

Tikmēr vienpadsmitā turnīra komanda "Valka"/"Valga" sacensībās iesaistīsies sestdien, kad uzņems "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviests viens jaunums saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!