Foto: DELFI.ee
Linards Jaunzems piektdien nosaukts par Igaunijas grupas janvāra labāko spēlētāju "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL).

Jaunzems savai komandai "Parnu Sadam" janvārī palīdzēja izcīnīt sešas uzvaras. Basketbolists aizvadītajā mēnesī vidēji spēlē guva 13,2 punktus, izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas un 3,2 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Šajā laika sprīdī veiksmīgākais mačs basketbolistam padevās 23.janvārī, kad pret "Tartu Universitāte" izdevās gūt 20 punktus un izcīnīt 11 atlēkušās bumbas.

Janvārī Jaunzema komanda ar 78:58 un 93:88 uzvarēja Raplas "Avis Utilitas", "Tartu Universitāte" pārspēta ar 91:67 un 87:65, Tallinas "Kalev"/TLU izdevās uzvarēt ar 92:81, bet Tallinas "TalTech" piekāpās ar 89:92.

Pērnavas vienība starp Igaunijas komandām ar 17 uzvarām 20 mačos ieņem pirmo vietu, bet tuvākā sekotāja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru vada Roberts Štelmahers, 13 spēlēs tikusi pie 11 panākumiem.

Jau ziņots, ka Latvijas grupā par janvāra labāko spēlētāju atzina "VEF Rīga" pārstāvi Maiklu Kaizeru.

Četrās spēlēs janvārī smagā uzbrucēja postenī spēlējošais Kaizers vidēji mačā guva 18,3 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, 1,5 reizes bloķēja pretinieku metienus un sakrāja lietderības koeficientu 24,5.

Īpaši basketbolists izcēlās 30.janvāra spēlē Ventspilī, kad komandas uzvarā palīdzēja ar 28 punktiem, realizēdams 12 no 13 divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem, kā arī izcīnīdams deviņas atlēkušās bumbas un divreiz bloķēdams metienus, sakrājot lietderības koeficientu 39.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!