Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Jūtas "Jazz" atbrīvojusi daļu no sava personāla, kas ikdienā neveic basketbolam pietuvinātas funkcijas, vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

NBA pirmais saslimšanas gadījums ar Covid-19 vīrusu tika konstatēts tieši Jūtas vienībā, kad saslimšanu noteica Rūdijam Gobēram. Vēlāk pozitīvs Covid-19 tests bija arī Donovanam Mičelam, taču šobrīd abu spēlētāju veselībai nedraud briesmas.

Ņemot vērā pandēmijas ietekmi uz pasaules ekonomiku, tostarp arī profesionālo sportu, "Jazz" īpašnieks Lerijs Horns Millers un viņa vadītā kompānija "Miller Group" ir spiesta atlaist darbiniekus, kuri nav tieši saistīti ar basketbola komandu.

Apskatnieks vēsta, ka "Jazz" ir pirmā komanda, kas izšķīrusies par šādu soli, tomēr netiek izslēgts, ka līdzīgi rīkosies arī vēl vairāki klubi.

"Ņemot vērā situāciju pasaulē un mūsu klientu pirktspēju, mums, diemžēl, ir nedaudz jāsamazina darbinieku skaits. Pēdējo nedēļu laikā esam strādājuši pie tā, lai samazinātu izdevumus, tostarp "apcirpām" vadības algas, taču esam sasnieguši punktu, kad mums jāatvadās no vairākiem augsti novērtētiem darbiniekiem," teikts "Miller Group" paziņojumā.

Tiek lēsts, ka kopējais "Miller Group" atlaisto darbinieku skaits ir nedaudz mazāks par simtu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NBA par sezonas pārtraukumu 11.martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Ziemeļamerikas mediji jau dažas nedēļas vēsta, ka NBA sezona varētu atsākties vasaras pirmajā mēnesī, bet fināls, visticamāk, notiks augustā.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

NBA saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!