Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai gan Nacionālā basketbola asociācija (NBA) grasās spert pirmos soļus, lai varētu atsākt pārtraukto sezonu, Jūtas "Jazz" un Austrālijas basketbola izlases uzbrucējs Džo Inglss izteicies, ka viņš negrasās piedalīties gaidāmajās spēlēs ģimenes drošības dēļ, ziņo aģentūra AAP.

Jau ziņots, ka NBA komandas paredz, ka līgas vadība ap 1. jūniju nodos vadlīnijas par vienību pilsētu pametušo spēlētāju izsaukšanu mājās. Savukārt spēles varētu notikt Disnejlendā un Lasvegasā, kur līgas komisārs Adams Silvers apsolījis izveidot drošu "burbuli" – vietu, kur klubu pārstāvji tiek pasargāti no koronavīrusa Covid-19.

Džo Inglss, kurš ir viens no ceturtajā vietā Rietumu konferencē esošās "Jazz" vienības nozīmīgākajiem spēlētājiem, izteicies, ka viņš ir gatavs "aizlidot uz Austrāliju, vairs neaizvadīt pat vienu spēli dzīvē un būt apmierināts ar šādu izvēli", lai pasargātu savu ģimeni no Covid-19. Sportista sieva Renē šobrīd ir trešā bērna gaidībās, bet viņu četru gadu vecajam dēlam Džeikobam ir autisms, kā arī novājināta imūnsistēma.

Basketbolists šobrīd ieņēmis nogaidošu pozīciju, lai redzētu, vai sezona patiešām atsāksies.

"Tas nav tā vērts," izteicās Inglss intervijā radiostacijai "1280 The Zone" par iespēju trenēties "Jazz" treniņu zālē. "Man pašam ir basketbola zāle un viss nepieciešamais."

"Attiecībā uz basketbolu – tas ir mazliet grūtāk, bet domāju, ka, mums virzoties uz priekšu un uzzinot vairāk informācijas, būs vieglāk veikt lēmumu," turpināja basketbolists. "Taču es nekādā gadījumā neesmu gatavs riskēt ar saviem bērniem, Renē un visu pārējo, lai spēlētu basketbolu."

NBA plāns paredz divu nedēļu posmu, kuru atpakaļ komandas rīcībā nonākušie spēlētāji pavadīs karantīnā, viena līdz divām nedēļām paredzēta individuāliem treniņiem, bet vēl divas vai trīs nedēļas būs veltītas formālām komandu treniņnometnēm, zināms medijam ESPN. Savukārt sagaidāms, ka pašas spēles varētu atsākties jūlija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!