Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Jūtas "Jazz" piešķīrusi liegumu apmeklēt jebkādus pasākumus komandas mājas zālē "Vivint Smart Home Arena" līdzjutējam, kurš pirmdienas spēlē pret Oklahomsitijas "Thunder" ar rasistiskiem izteikumiem aizskāra viesu zvaigzni Raselu Vestbruku.

Jau vēstīts, ka Vestbruks pēc spēles izrādīja sašutumu par sev veltītajām replikām no kāda vietējā līdzjutēja.

"Jaunais vīrietis ar savu sievu teica man notupties ceļos, kā man tas pieklājas. Man tas ir cieņu aizskaroši. Domāju, ka tas ir rasistiski un nepieņemami," skaidroja Vestbruks, kura atbildes reakcija tika iemūžināta vietnē "Twitter" publicētā video.

Šajos kadros redzams, ka saspēles vadītājs sola "piedauzīt" līdzjutēju un viņa sievu.

"Jazz" organizācija veica izmeklēšanu, balstoties uz video apskatīšanu un klātesošo liecībām, kas klubam ļāva secināt, ka līdzjutējs pārkāpis NBA noteikumus. Piespriestais sods balstīts uz pazemojošu valodu, ko izmantojis vietējās komandas atbalstītājs.

"Es viņam ieteicu apsēsties un pielikt ledu pie saviem ceļiem pirms saruna kļuva asāka," uzsvēra gan pats līdzjutējs pēc spēles intervijā vietējai televīzijai.

Pašam basketbolistam savukārt nāksies šķirties no 25 000 tūkstošiem dolāru par līdzjutējam veltītiem lamuvārdiem, vēsta medijs ESPN.

Vairāki spēlētāji publiski izmantojuši iespēju aizstāvēt Vestbruku pēc notikušā, tai skaitā "Jazz" komandas līderi Donovans Mičels un Rūdijs Gobērs.

"Kā melnādains vīrietis, kurš dzīvo kopienā, ko mīlu, un spēlē komanda, kas dod man iespēju izdzīvot manus sapņus, izjūtu personīgu aizvainojumu par 11. marta spēlē notikušo incidentu. Rasisms un naida runa sāpina mūs visus, un šī nav pirmā reize, kad kas tāds noticis mūsu arēnā," atklāts par notikušo bija Mičels.

Vestbruks ar līdzīgu atgadījumu "Jazz" mājvietā saskārās pērnās sezonas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!