Pagājušās sezonas Latvijas trešā spēcīgākā vienība "Jēkabpils" trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā ar 78:67 (21:19, 12:19, 20:14, 25:15) pārspēja "Valmieru".

Jēkabpils komandas sastāvā pa 17 punktiem guva Mārtiņš Kravčenko un Pāvels Veselovs, kamēr "Valmieras" kluba sastāvā 25 punktus iemeta vienības jaunpienācējs amerikānis Džastins Hērts, kurš bija vienīgais komandā ar sasniegt desmit punktu robežu.

Pirmais puslaiks starp abām komandām tika aizvadīts kaujinieciski, tam noslēdzoties ar 38:33 par labu "Valmierai". Tiesa, otrajā puslaikā "Jēkabpils" pārņēma iniciatīvu, pēdējās pamatlaika minūtēs starpību pār konkurentiem palielinot jau virs desmit punktiem.

"Jēkabpils" iepriekš turnīrā bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, bet 19.novembrī šo sēriju pārtrauca. Tikmēr "Valmiera" šajā turnīrā līdz šim bija zaudējusi tikai reizi, uzvarot iepriekšējos divos mačos pēc kārtas.

Abas komandas ar savstarpēju maču atklāja šo BBL sezonu, kad 15.oktobrī Valmierā ar 82:55 uzvarēja mājinieki. Savukārt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) abas vienības šosezon tikušās divreiz, katrai gūstot pa panākumam savā laukumā.

LBL turnīrā "Valmiera" šosezon spēlē nesekmīgi, turklāt zaudējusi pēdējos trīs mačos pēc kārtas.

B apakšgrupas kopvērtējumā "Valmiera" un "Jēkabpils" ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ieņem otro un trešo vietu.

Jau vēstīts, ka Kaspars Kambala trešdien guva 29 punktus BBL regulārā čempionāta spēlē, kas palīdzēja Latvijas klubam "Barons"/LDz izbraukumā pret Pasvāles "Pieno žvaigzdes" basketbolistiem no Lietuvas uzvarēt ar 74:73 (20:17, 17:16, 8:23, 29:17).

Neveiksmīgi aizvadītajā trešajā ceturtdaļā viesi iekrāja 11 punktu deficītu, bet piecas minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām zaudēja ar 51:64. Trīs minūšu laikā Latvijas pārstāvji pietuvojās līdz trīs punktu atstatumam, bet pēdējās pusotras minūtes laikā atspēlēja piecu punktu deficītu, kad 77:72 ar precīzu tālmetienu 13 sekundes pirms beigu svilpes panāca Ernests Kalve.

Pēcāk mājinieki stājās uz soda metienu līnijas, realizējot tikai vienu no metieniem, bet septiņas sekundes pirms mača beigām tālmetienu realizēja arī Artūrs Bricis, izvirzot viesus vadībā ar 74:73. Atlikušie "Pieno žvaigzdes" centieni atgriezties vadībā nebija sekmīgi.

Kambala laukumā pavadīto 28 ar pusi minūšu laikā realizēja 12 no 18 divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem.

Kalve spēli noslēdza ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet pie desmit punktiem tika Nauris Miezis.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās 15.oktobrī, kad "Barons"/LDz savā laukumā zaudēja ar 87:104.

Pagājušajā nedēļā "Barons"/LDz komandu pameta viens no tās līderiem Kristaps Valters, kurš karjeru turpinās Turcijā. Nesen vienība BBL un LBL turnīros pārtrauca astoņu uzvaru sēriju.

A apakšgrupā "Pieno žvaigzdes" ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ieņem otro vietu, bet "Barons"/LDz ar trim panākumiem sešos mačos atrodas trešajā pozīcijā. Ar vienu uzvaru sešās cīņās šīs grupas pēdējo, sesto, vietu ieņem Latvijas komanda "Jūrmala"/"Fēnikss".

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" -, BBL sacensībās iesaistīsies vien izslēgšanas spēlēs, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Ķēdaiņu "Ņevežis" komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!