Latvijas komanda "Jēkabpils" trešdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē viesos veica pamatīgu pakaļdzīšanos, tomēr beigās piedzīvoja fiasko pret Igaunijas vienību Tallinas TTU.

"Jēkabpils" basketbolisti cieta neveiksmi ar rezultātu 82:86 (21:15, 11:23, 16:24, 34:24), līgā piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas klubs vēl četras ar pusi minūtes pirms mača beigām zaudēja ar 18 punktiem, tomēr cīņas pēdējā minūte bija ļoti saspringtas, taču izglābties no zaudējuma viesiem neizdevās.

"Jēkabpils" spēli iesāka cerīgi, ceturtajā minūtē panākot 12:2 savā labā, bet pēc pirmās ceturtdaļas esot vadībā ar 21:15, taču otrajā spēles daļā iniciatīva jau piederēja TTU, kas pēc puslaika bija iekrājusi piecu punktu pārsvaru (37:32).

Arī pēc atpūtas laukumā labāki bija mājinieki, kuri nepilnas piecas minūtes pirms cīņas beigām jau atradās vadībā ar 76:58. Atlikušajā laikā jēkabpilieši veica pamatīgu pakaļdzīšanos un pirms pēdējām 68 cīņas sekundēm zaudēja vairs ar pieciem punktiem (74:79), bet 16 sekundes pirms finālsirēnas Edgars Štelmahers ar tālmetienu pietuvināja "Jēkabpili" viena precīza trīspunktu metiena attālumā (79:82), tomēr TTU ar precīziem soda metieniem pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru.

"Jēkabpils" komandā kapteinis Rinalds Sirsniņš guva 20 punktus, bet Jurijs Aleksejevs pievienoja 17 punktus un 12 atlēkušās bumbas zem groziem.

Tikmēr igauņiem Stens Olmre izcēlās ar 27 punktu guvumu.

Iepriekšējā BBL spēlē "Jēkabpils" ar 55:77 savā laukumā kapitulēja Latvijas čempionei "Valmiera"/ORDO, bet pirms tam bija gūtas divas uzvaras pēc kārtas.

Abu komandu pirmā apļa spēlē Latvijā mājinieki svinēja panākumu ar 90:87. TTU komanda salīdzinoši veiksmīgi darbojas Igaunijas čempionātā, kur ar septiņiem panākumiem 11 mačos atrodas ceturtajā pozīcijā, bet "Jēkabpilij" sešas uzvaras 13 cīņās "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) dod sesto pozīciju.

Vēl vienā BBL cīņā trešdien Rīgā "Barons kvartāls" uzņem "Port of Parnu" basketbolistus.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupā "Barons kvartāls" un Raplas "Avis" komandām ir septiņas uzvaras deviņās spēlēs, bet sešus panākumus guvusi Ķēdaiņu "Nevežis" vienība. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir pa četrām uzvarām attiecīgi astoņās un desmit cīņās, ar diviem panākumiem seko "Port of Parnu" komanda, bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" cietis sešus zaudējumus sešās spēlēs.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar astoņām uzvarām deviņos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes", kurai ar tikpat panākumiem desmit cīņās seko "Valmiera"/ORDO. "Jēkabpils" basketbolisti 11 mačos tikuši pie septiņām uzvarām, bet ceturtā ar pieciem panākumiem 11 cīņās ir "Ogre"/"Kumho Tyre". TTU basketbolisti ir izcīnījuši četras uzvaras deviņās spēlēs, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" guvusi divas uzvaras. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti zaudējuši visos deviņos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kas ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!