ārliecinošu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja "Jēkabpils" komanda, kas ar rezultātu 78:61 (19:15, 20:12, 18:22, 21:12) savā lakumā pieveica "Jūrmala/Fēnikss" vienību.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 gūtajiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Pāvels Veselovs, 19 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles pievienoja Rinalds Sirsniņš, bet ar 13 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mihals Hlebovickis.
Tikmēr jūrmalniekiem 13 punktus guva Uģis Pinete.

Līdz ar to "Jēkabpils" komanda atgriezās dalītā otrajā vietā kopvērtējumā tabulā. Līdere ar piecām uzvarām piecās spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar četriem panākumiem seko "Valmiera", "Liepāja/Triobet" un "Jēkabpils".

Pa diviem panākumiem piecos mačos ir "Latvijas Universitātes" un "Jelgavas" basketbolistiem, bet viņiem septītajā vietā ar divām uzvarām sešās cīņās seko "Jūrmala/Fēnikss". Tālāk ar vienu uzvaru piecās spēlēs atrodas "Saldus", biznesa augstskola "Turība" un "Barons kvartāls", bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi vienīgajā līdz šim aizvadītajā cīņā.

No 12 komandām turnīrā joprojām nav iesaistījušies valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīga", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, kurā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!