"Jēkabpils" komanda pagājušās sezonas bronzas medaļu sērijas atkārtojumā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē sestdien mazrezultatīvā cīņā savā laukumā ar 57:44 (12:8, 15:16, 16:9, 14:11) pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu.

Jēkabpils komandas labā ar 14 punktiem izcēlās Mikus Sokolovs, bet pa 11 iemeta Jānis Pozņaks un Pāvels Veselovs. Savukārt jūrmalnieku rindās pa sešiem punktiem guva Roberts Mednis, Edgars Jeromanovs, Kristaps Mediss un Iļja Gromovs.

Pirmajās piecās spēles minūtēs "Jēkabpils" komanda neļāva jūrmalniekiem gūt ne punkta, kamēr paši arī iemeta vien sešus. Tiesa, ar to bija gana, lai turētos no "Jūrmala"/"Fēnikss" salīdzinoši drošā attālumā praktiski visu spēles gaitu, savukārt trešajā ceturtdaļā mājinieku pārsvars bija pieaudzis jau līdz 13 punktiem ().

Mačam turpinoties līdzīgā gultnē, viesi no Jūrmalas tā arī nespēja pietuvoties, lai pretendētu uz uzvaru.

Līdz ar to "Jēkabpils" basketbolisti izcīnījuši savu trešo uzvaru četrās aizvadītajās šīs sezonas LBL cīņās, kamēr jūrmalniekiem šī ir trešā neveiksme.

Iepriekš "Jēkabpils" komanda jauno sezonu bija uzsākusi ar uzvarām pār "Latvijas Universitāti" (LU) un "Jelgavu", kā arī ar zaudējumu pret "Valmieru". Savukārt jūrmalnieki piedzīvojuši zaudējumus pret "Liepāja"/"Triobet" un valsts čempioniem "Ventspili", taču uzvarējuši iespaidīgi pastiprināto "Barons kvartāls" komandu.

Pagājušajā sezonā abas komandas tikās sērijā par LBL bronzas medaļām, kad pārāka ar 3-1 bija "Jēkabpils" komanda, iegūstot pirmās valsts čempionāta godalgas tās pastāvēšanas vēsturē.

Šajā sezonā bez zaudējumiem vēl cīnās trīs komandas - "Liepāja"/"Triobet", kam trīs panākumi trīs spēlēs, kā arī divus mačus aizvadījušie "VEF Rīga" un "Ventspils". Savukārt bez uzvarām pašlaik ir LU, "Jelgava" un "Saldus".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!