"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) trešajā sērijas spēlē par bronzas medaļām otrdien "Jēkabpils" komanda savā laukumā ar rezultātu 81:75 (21:16, 16:22, 21:14, 23:23) pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību, tādejādi nonākot vienas uzvaras attālumā līdz triumfam sērijā.

Mača pirmajās divās minūtēs veiksmīgāki laukumā bija viesu spēlētāji (7:2), taču pēcāk "Jēkabpils" komanda guva septiņus punktus pēc kārtas (9:7), atjaunojot līdzsvaru cīņā. Turpmākajās ceturkšņa minūtēs basketbolisti laukumā cīnījās punkts punktā, tomēr ceturtdaļas izskaņā piecu punktu pārsvaru ieguva Jēkabpils klubs (21:16).

Arī otrajā ceturtdaļā cīņa laukumā izvērsās līdzvērtīgā, nevienai no vienībām neļaujot sāncenšiem iegūt ievērojamu pārsvaru uz tablo. Desmit sekundes līdz pirmā puslaika beigām Kristaps Mediss realizēja tālmetienu, kas ļāva jūrmalniekiem pārtraukumā doties vadībā - 38:37.

Otrā puslaika sākumā turpinājās regulāra vadības grožu maiņa, bet mača 23.minūtē mājinieki ar pāris sekunžu intervālu guva septiņus punktus pēc kārtas, nostiprinoties salīdzinoši drošā vadībā (50:42).

Visu noslēdzošo ceturtdaļu vadība piederēja Jēkabpils komandai, 38.minūtē Pāvels Veselovs realizēja divus soda metienus un panāca atkārtotu septiņu punktu vadību (74:67). Savukārt pusotru minūti līdz cīņas beigām Aigars Šķēla guva trīs punktus, samazinot viesu kluba deficītu līdz trīs punktiem (73:76), taču atlikušajās sekundēs veiksmīgāki un rezultatīvāki bija Jēkabpils spēlētāji.

Uzvarētāju rindās 19 punktus guva "Jēkabpils" leģionārs Trojs Bārnīss, bet Jānis Pozņaks atzīmējās ar 14 punktiem.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" labā Šķēle guva 22 punktus, bet Iļja Gromovs spēja gūt 15 punktus.

Sērijā līdz trim panākumiem "Jēkabpils" klubs izvirzījies vadībā ar 2-1. Dueļa ceturtā spēle, kas sestdien paredzēta Jūrmalā, var kļūt par sērijas pēdējo maču.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā "Jēkabpils" izcīnīja pārliecinošu uzvaru savā laukumā ar rezultātu 98:71, bet pēc tam "Jūrmala"/"Fēnikss" tika pie panākuma savā laukumā ar 91:79.

Iepriekš neviena no šīm komandām nav izcīnījusi Latvijas čempionāta medaļas.

Abas vienības savā starpā šajā sezonā regulārajā sezonā tikās četras reizes, turklāt visos mačos panākumus izcīnīja "Jēkabpils" komanda. Zīmīgi, ka pēdējā no savstarpējām spēlēm, kas risinājās marta izskaņā, jūrmalnieki tika sagrauti ar 39 punktu pārsvaru (62:101).

Kā zināms, gan "Jūrmala"/"Fēnikss", gan "Jēkabpils" basketbolisti aizraujošās pusfināla sērijās piekāpās valsts spēcīgākajiem klubiem "VEF Rīga" un "Ventspils". Pusfināla sērijā līdz trīs panākumiem jūrmalnieki ar 0-3 atzina "VEF Rīga" pārākumu, bet "Jēkabpils" basketbolisti ar 2-3 piekāpās Kurzemes klubam.

Regulārajā turnīrā Jūrmalas klubs bija sestais un pirmo reizi kluba vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 negaidīti pārspēja pērnās sezonas un šīgada regulārā čempionāta trešo spēcīgāko klubu "Valmiera". Savukārt "Jēkabpils" pēc regulārajā čempionātā ieņemtās ceturtās vietas ceturtdaļfināla sērijā ar 3-1 uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus.

"VEF Rīga" un "Ventspils" komandu sērijā par LBL zeltu, kas ilgs līdz četriem panākumiem, rezultāts pašlaik ir 2-1 ventspilnieku labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!