Foto: DELFI
Latvijas kluba "Jēkabpils" amerikāņu leģionārs Trojs Bārnīss atzīts par Baltijas Basketbola līgas (BBL) janvāra mēneša vērtīgāko spēlētāju.

Janvāra trīs aizvadītajās spēlēs 24 gadus vecais basketbolists guva vidēji 19,7 punktus, izcīnīja 9,3 atlēkušās bumbas, veica 1,3 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,3 bumbas, bet metienus no spēles viņš realizēja ar 52% precizitāti.

Labāko sniegumu Bārnīss demonstrēja 3.janvāra mājas cīņā pret Igaunijas komandu Raplas TYCO, kad guva 19 punktus un izcīnīja 12 bumbas zem groziem, palīdzot jēkabpiliešiem tikt pie panākuma ar 89:47.

"Jēkabpils" ar četrām uzvarām deviņās spēlēs pašlaik ieņem A apakšgrupas kopvērtējuma ceturto vietu, bet cits Latvijas klubs "Valmiera" šajā pašā grupā ar pieciem panākumiem desmit mačos atrodas trešajā pozīcijā.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!