Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketbola kluba "Jēkabpils" viens no debijas gada līderiem Rinalds Sirsniņš ir atkārtoti parakstījis līgumu ar klubu, informē "Jēkabpils".
BK "Jēkabpils" komandas galvenais treneris Edgars Teteris atzina, ka ir priecīgs par Rinalda Sirsniņa pieņemto lēmumu - turpināt sadarbību ar basketbola klubu "Jēkabpils". "Pagājušajā sezonā līdz  ar  Rinalda ienākšanu komandā, mūsu spēle kļuva daudzveidīgāka, labāka un kopējie rezultāti uzlabojās", stāstīja Teteris.

Sarunas ar Sirsniņu par līguma noslēgšanu nākamajai sezonai, uzsāktas jau pagājušās sezonas beigās. "Viņš ir viens no atslēgas spēlētājiem. Domāju, ka arī šajā sezonā viņš būs neatsverams pienesums mūsu komandai", piebilda Teteris. Viņš arī atzina, ka pagājušajā sezonā Rinalds attaisnoja uz sevi liktās cerības, lai gan vienmēr varot vēlēties "labāk un vairāk". "Arī viņam bija neveiksmīgas spēlēs, bet tā tas var būt ikvienam spēlētājam. Svarīgi ir tas, ka viņš bija komandas līderis. Rinalds spēja uzņemties atbildību izšķirošos brīžos un  viņš ir visai nesavtīgs spēlētājs. Rinalds ir  labs spēles organizators un viņam piemīt visas nepieciešamās īpašības, lai būtu līderis ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā", par Rinaldu Sirsniņu stāstīja BK "Jēkabpils" galvenais treneris.

Rinalds Sirsniņš jautāts par galvenajiem iemesliem, kādēļ pieņemts lēmums turpināt sadarbību ar BK "Jēkabpils" atzina, ka pats svarīgākais iemesls bija nepadarīta darba sajūta. "Man bija vēl daži varianti, kur spēlēt šajā sezonā, bet es tos pat neapsvēru, jo gribēju palikt Jēkabpils klubā. Nezinu kā citiem, bet man pēc sezonas beigām ir nepadarīta darba sajūta", tomēr tas neesot vienīgais iemesls, kas sekmēja pieņemt lēmumu - parakstīt līgumu ar BK "Jēkabpils". "Pirmkārt, jau tagad noslēdzot līgumu ar klubu ir drošības sajūta, jo nav visu vasaru jādomā, ko darīt tālāk. Otrkārt "Jēkabpils" klubs nodrošina ļoti labus apstākļus", stāstīja Sirsniņš. Nozīmīgs faktors kluba izvēlē arī esot bijis tas, ka BK "Jēkabpils" 2013./2014. gada sezonā debitēs Baltijas Basketbola līgā (BBL). "Ar lielām cerībām gaidu šo debiju, jo klubam tas būs pirmais iznāciens - nosacīti starptautiskajā arēnā. Ceru, ka mums viss izdosies!", stāstīja Sirsniņš.

Runājot par nākamās sezonas personīgajiem mērķiem, viņš atzina, ka tie esot visaugstākie. "Kā vienmēr - gribu uzvarēt visas spēlēs, bet cik reāli tas būs - redzēsim!", noteica Sirsniņš.
2012./2013. gada sezonu Rinalds Sirsniņš uzsāka Ukrainas augstākās līgas klubā "Mykolaiv", bet novembrī pievienojās basketbola klubam "Jēkabpils", kur laukumā aizvadīja 25 spēles. Jau decembrī Sirsniņš tika atzīts par Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) mēneša vērtīgāko spēlētāju.

Esot "Jēkabpils" sastāvā Sirsniņš spēlē  vidēji guva 13,9 punktus, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas un veica 5,5 rezultatīvas piespēles.

Rinalds Sirsniņš  savas basketbolista karjeras laikā ir pārstāvējis tādus klubus kā:  BK "Skonto",  Polijas līgas klubu Vloclavekas "Anwil", "ASK", "ASK Buki", "Polpharma" (Polija), "Barons/LMT", SK "Valmiera", BK "Barons", "Dnipro Azot" (Ukraina), "Tarvas" (Igaunija), "Mykolaiv" (Ukraina).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!