Latvijas basketbola klubs "Jēkabpils" parakstījis līgumu ar 23 gadus veco spēka uzbrucēju Entoniju Bukeru no Aiovas Štata Universitātes.

Kā informē komanda, amerikāņu basketbolists pievienojies uz pārbaudes laiku.

203 cm garais basketbolists aizvadītājā sezonā vidēji guva 3.4 punktus un izcīnīja 2.8 atlēkušās bumbas. Viņa pārstāvētā universitāte spēcīgajā "Big 12" konferencē un šī gada NCAA turnīrā apspēlēja "Notre Dame" universitāti. Entonijam šī ir pirmā profesionālā sezona un viņš ieradīsies Latvijā jau 1.augustā.

Entonijs Bukers stāstīja, ka ar lielu nepacietību gaida savas pirmās profesionālās sezonas sākumu BK "Jēkabpils" sastāvā. "Spēlētāji no manas aģentūras pagājušā sezonā jau bija spēlējuši šīs komandas sastāvā un dzirdot visas pozitīvās atsauksmes par komandas treneriem, vadību un atbalstītājiem, es saņemot piedāvājumu uzreiz tam piekritu. Vēlos BK "Jēkabpils" sastāvā izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaras un iemācīties - kā kļūt īstam, profesionālam basketbolistam Eiropā. Vēlos pateikties komandas treneriem un vadībai par man izrādīto uzticību un uz drīzu tikšanos Jēkabpilī," atklāja basketbolists.

BK "Jēkabpils"galvenais treneris Edgars Teteris: "Mēs zinājām, ka šogad līdz ar Jurija Aleksejeva aiziešanu, mums būs nepieciešams papildinājums "garajā galā", spēka uzbrucēja postenī. Mums ir papildnājums – Jānis Pozņaks, bet ir nepieciešams arī kāds garāks, spēcīgāks un agresīvāks spēlētājs." Kā atzina Teteris šāds spēlētājs ir apzināti meklēts starp viesspēlētāju kandidātiem. "Izskatījām vairākus variantus, bet apstājāmies pie Bukera, jo viņš atbilst mūsu prasībām – augums, spēks, metiens un arī rakstura īpašības. Mums viņu raksturoja kā nesavtīgu spēlētāju. Domāju, ka viņš iederēsies mūsu kolektīvā. Protams, viņam ir noteikts pārbaudes laiks – divas nedēļas, jo klātienē mēs viņu neesam redzējuši. Dzīvosim – redzēsim", noteica Teteris.

BK "Jēkabpils" aktīvi papildina spēlētāju rindas un gatavojas nākamajai sezonai. Pašreiz klubs jau ir parakstījis līgumus ar Rinaldu Sirsniņu, Mārtiņu Kravčenko, Oskaru Virsi, Kasparu Ciprusu un Jāni Pozņaku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!