Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandas "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet" otrdien savā laukumā guva uzvaras "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla atbildes spēlēs un sasniedza izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālu, turklāt Jēkabpils vienība atspēlēja 14 punktu deficītu.

"Jēkabpils" atbildes spēlē ar graujošu rezultātu 93:65 (26:15, 32:6, 16:28, 19:16) pārspēja Igaunijas klubu Raplas "Avis".

Pirms divām nedēļām jēkabpilieši izbraukumā zaudēja "Avis" komandai ar 65:79, līdz ar to atbildes mačā Latvijas klubam bija jāgūst uzvara ar vismaz 15 punktu pārsvaru, lai izdotos iekļūt ceturtdaļfinālā. "Jēkabpils" to arī paveica, izcīnot panākumu divu spēļu summā ar 158:144.

"Jēkabpils" sastāvā atbildes mačā amerikānis Tailers Larsons guva 21 punktu, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas bumbas. Lietuvietis Modests Kumpis un Rinalds Sirsniņš pievienoja pa 18 punktiem, bet Sandis Silavs guva 17 punktus.

Savukārt "Avis" rindās amerikānis Devins Brūks guva 25 punktus.

"Jēkabpils" lieliski iesāka atbildes maču, jau pirmajā ceturtdaļā panākot 11 punktu pārsvaru, savukārt puslaikā to izdevās palielināt līdz 37 punktiem. "Avis" trešajā ceturtdaļā samazināja rezultāta starpību līdz 25 punktiem un arī turpinājumā mazliet saruka jēkabpiliešu pārsvars, tomēr laukuma saimnieki spēja atkal atrauties un gūt panākumu.

Ceturtdaļfinālā jēkabpilieši spēkosies ar BBL pagājušās sezonas uzvarētāju Lietuvas komandu "Šiauliai" vai Igaunijas klubu "Port of Parnu". Šī dueļa pirmajā spēlē savā laukumā ar 101:61 pārliecinoši uzvarēja Lietuvas komanda, bet atbildes mačs paredzēts ceturtdien.

BBL regulārajā čempionātā gan "Jēkabpils", gan "Avis" komandas guva pa septiņām uzvarām 12 mačos.

Vēl vienā astotdaļfināla atbildes spēlē "Liepāja"/"Triobet" ar 93:87 (25:21, 17:19, 21:24, 30:23) pārspēja Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas".

Astotdaļfināla pirmajā mačā liepājnieki viesos guva uzvaru ar 74:50, tādējādi laukuma saimnieki otrdien nedrīkstēja zaudēt ar lielāku starpību, kā iepriekšējā cīņā pārspēja pretinieku. Tomēr liepājnieki uzvarēja arī atbildes mačā un divu spēļu summā guva panākumu ar 167:137.

"Liepāja"/"Triobet" sastāvā astotdaļfināla atbildes mačā amerikānis Kristofers Ričards guva 34 punktus, savukārt "Tarvas" sastāvā rezultatīvi nospēlēja abi Latvijas basketbolisti - Roberts Stumbris un Reinis Strupovičs, kuri katrs iemeta pa 21 punktam.

Ceturtdaļfinālā liepājnieki spēlēs pret Igaunijas komandu TU/"Rock", kas astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 204:151 pārspēja Kazahstānas vienību Atirau "Barsi", kuras treneru korpusā strādā Latvijas speciālists Edmunds Valeiko.

BBL regulārajā čempionātā "Liepāja"/"Triobet" un "Tarvas" spēlēja vienā grupā, savā starpā tiekoties divas reizes. Liepājnieki uzvarēja savā laukumā ar 79:73 un arī viesos ar 77:59.

Trešdien astotdaļfināla atbildes spēles aizvadīs vēl trīs Latvijas komandas. "Valmiera"/ORDO savā laukumā spēlēs pret Igaunijas komandu TLU/"Kalev", kuru pirmajā spēlē izbraukumā izdevās uzveikt ar 84:66. "Jūrmala"/"Fēnikss" trešdien izbraukumā spēlēs pret Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis", ar kuru pirmā cīņa noslēdzās neizšķirti 88:88, bet "Barons"/LDz mājās uzņems Lietuvas klubu Pasvāles "Pieno žvaigždes", kuram Latvijas komanda pirmajā mačā zaudēja ar 84:110.

Visos pāros uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs ceturtdaļfinālā.

Kā zināms, izslēgšanas spēļu dalībnieku sastāvs noskaidrojās februāra sākumā pēc FIBA Eiropas kausa otrā posma noslēguma, jo BBL turnīram pievienojās tikai tās komandas, kuras Eirokausos netika izslēgšanas spēlēs. Šī iemesla dēļ BBL turnīru šosezon izlaidīs Latvijas vicečempione "Ventspils", kas nodrošināja vietu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā, kur spēlē arī Utenas "Juventus" no Lietuvas.

BBL turnīra astotdaļfinālā piedalās pērnā gada turnīra čempione "Šiauliai" no Lietuvas, kura no FIBA Eiropas kausa izstājās jau pirmajā posmā, kā arī jau minētā "Pieno žvaigždes" un igauņu klubs TU/"Rock" no Tartu, kuri dalību Eirokausos arī ir noslēguši.

Pēc turnīra nolikuma izslēgšanas spēlēs ar pirmajiem numuriem tika izliktas tieši vienības no Eirokausiem - attiecīgi "Šiauliai", TU/"Rock" un "Pieno žvaigždes". Tām seko Lietuvas klubi Prieņu-Birštonas "Vytautas" un "Lietkabelis", kā arī regulārās sezonas trīs labākie Latvijas klubi no Valmieras, Liepājas un Jēkabpils. Vēl "Jūrmala"/"Fēnikss" izslēgšanas spēlēs tika izlikta ar 12.numuru, bet "Barons"/LDz - ar 14.numuru.

Ceturtdaļfināli notiks no 1. līdz 10.martam. Pusfināli tiks aizvadīti no 15. līdz 24.martam, uzvarētājiem tiekot finālā, bet zaudētājiem spēlējot par trešo vietu. BBL finālspēles plānotas no 29. marta līdz 5.aprīlim. Visās "play off" kārtās uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Kā zināms, BBL regulārajā čempionātā veiksmīgākā no Latvijas komandām bija "Valmiera"/ORDO, kas izcīnīja deviņas uzvaras 12 mačos. "Liepāja"/"Triobet" tika pie astoņiem, "Jēkabpils" septiņiem, "Jūrmala"/"Fēnikss" pieciem, bet "Barons"/LDz četriem panākumiem. Par regulārā čempionāta labāko komandu kļuva "Vytautas", zaudējot tikai vienā no 12 mačiem.

Pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Izslēgšanas spēlēs neiekļuva tikai Igaunijas TTU, kas palika pēdējā vietā.

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Šajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!