"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā ceturtdien vēl vienu pārsteigumu sarūpēja "Jēkabpils", kas savā laukumā pārspēja valsts vicečempionus "Ventspili" un sērijā līdz trim uzvarām panāca neizšķirtu 2-2.

Aizvadītajā mačā jēkabpilieši bija pārāki ar rezultātu 85:71 (38:24, 16:15, 13:16, 18:16).

Pirmā ceturtdaļa aizritēja ļoti rezultatīvā cīņā, abām komandām kopā gūstot 62 punktus. No pirmās ceturtdaļas trešās minūtes nemainīgā vadībā atradās "Jēkabpils", kuras pārsvars pēc izcili aizvadīta ceturtdaļas noslēguma sasniedza 14 punktus. Pēc tam otrās ceturtdaļas beigās ventspilnieki pietuvojās līdz sešu punktu atstatumam (37

Pirmajā mačā Ventspilī mājinieki bija pārāki ar 86:70, bet otrajā cīņā panākumu pēdējās sekundēs ar 75:73 savā laukumā panāca "Jēkabpils". Otrās ceturtdaļas gaitā ventspilnieki nespēja tikt tuvāk par astoņu punktu atstatumu, bet trešajā ceturtdaļā "Jēkabpils" pārsvars sasniedza 15 punktus (56:41).

Turpinājumā reizi "Ventspils" pietuvojās līdz deviņu punktu atstatumam, ko vēlreiz paveica piecas ar pusi minūtes pirms spēles beigām. Mazliet vēlāk viesi panāca rezultātu 66:73. Turpinājumā punkti abām komandām nāca smagi, bet divas minūtes pirms cīņas beigām mājiniekiem bija jau deviņu punktu pārsvars. Atlikušajā laikā "Jēkabpils" savu pārsvaru palielināja.

Amerikānis Trojs Bārnīss uzvarētāju labā guva 25 punktus, bet 15 punktus iekrāja viņa tautietis Kemerons Rendlss.

Tikmēr "Ventspils" rindās ar attiecīgi 15 un 13 punktiem izcēlās amerikāņi Džerajs Grānts un Lorenco Viljamss.

Sērijas izšķirošais mačs sestdien notiks Ventspilī.

Ventspilnieki 22 regulārā čempionāta spēlēs tika pie 20 panākumiem un ieņēma pirmo vietu, kas ļāva uzreiz kvalificēties pusfinālam. Savukārt "Jēkabpils" pēc regulārajā čempionātā ieņemtās ceturtās vietas ceturtdaļfināla sērijā ar 3-1 uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus.

Abu komandu divās tikšanās reizēs regulārajā čempionātā allaž pārāki bija ventspilnieki, savā laukumā uzvarot ar 75:66, bet viesos triumfējot ar 80:78.

Kā ziņots, otrajā pusfināla sērijā "VEF Rīga" trijās smagās cīņās pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, sērijā svinot panākumu ar 3-0.

Līdz ar to pašreizējie čempioni "VEF Rīga" iekļuvuši finālā, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kas Latvijas čempionāta pusfinālu sasniegusi pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē, cīnīsies par bronzas godalgām.

Pirms gaidāmās finālsērijas "VEF Rīga" komandu ģimenes apstākļu dēļ atstājis amerikāņu leģionārs Deriks Nikss.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!