Foto: DELFI

Latvijas komanda "Jēkabpils" otrdien izcīnīja uzvaru izbraukumā "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionāta spēlē, bet "Barons"/LDz un "Jūrmala"/"Fēnikss" vienības piedzīvoja zaudējumus.

"Jēkabpils" ar 84:65 (23:13, 14:20, 22:19, 23:15) pārspēja Igaunijas klubu TTU.

Jau pēc pirmās ceturtdaļas viesiem bija desmit punktu pārsvars 23:13. Kaut ļoti izteiktu pārsvaru "Jēkabpils" nespēja iegūt, tuvāk par trim punktiem viņi TTU mačā vairs nepielaida, izcīnot uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem bija Rinalds Sirsniņš, kuram ar 17 punktiem un deviņām bumbām zem groziem palīdzēja lietuvietis Ronalds Rutkausks, bet ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Modests Kumpis.

Pēc neveiksmīga sezonas sākuma "Jēkabpils" pirms šī mača sastāvam piesaistīja lietuviešus Rutkausku un Kumpi, kuri savus debijas mačus aizvadīja sekmīgi.

TTU šis bija jau trešais mačs šajā BBL sezonā un tika piedzīvots trešais zaudējums, turklāt visi pret Latvijas komandām. Pirms tam ar 68:90 zaudēts "Liepāja"/"Triobet" un ar 59:65 "Jūrmala"/"Fēnikss". Tikmēr Jēkabpils vienība jauno sezonu sāka ar neveiksmi Lietuvas vienībai Prieņu-Birštonas "Vytautas".

TTU jauno Igaunijas čempionāta sezonu vēl nav sākusi, bet pagājušās sezonas bronzas medaļniecei "Jēkabpilij" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) starts padevies neveiksmīgs - tikai viena uzvara četros mačos un astotā vieta kopvērtējumā.

Neveiksmi savā pirmajā jaunās BBL sezonas spēlē piedzīvoja "Barons"/LDz komanda, kas ar 60:85 (25:20, 17:24, 5:16, 13:25) izbraukumā zaudēja Lietuvas vienībai Ķēdaiņu "Ņevežis".

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā un pēc tā astoņu basketbolistu sastāvā spēlējošā "Barons"/LDz komanda zaudēja tikai ar 42:44. Tomēr otrā puslaika pirmajā pusē "Ņevežis" veica 11 punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 55:44. Savukārt mača beigu daļā jau mājinieki ieguva ļoti pārliecinošu pārsvaru, šaubām par uzvarētāju nerodoties.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 13 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Roberts Freimanis, bet pa 12 punktiem sameta amerikānis Deriks Rolends un Dāvis Zonne.

"Ņevežis" BBL turnīru sāka iepriekšējā nedēļā, kad ar 71:78 piekāpās citai Lietuvas vienībai Panevēžas "Lietkabelis".

"Ņevežis" aizvadītajā sezonā nespēja sasniegt Lietuvas čempionāta izslēgšanas spēles, turklāt jauno sezonu komanda sākusi neveiksmīgi - tikai viena uzvara piecās spēlēs un pēdējā vieta kopvērtējumā.

Tikmēr "Barons"/LDz iepriekšējā sezonā spēja sasniegt LBL izslēgšanas spēles, kur gan izstājās pirmajā kārtā, bet jauno sezonu tas iesācis ar tādu pašu bilanci kā "Ņevežis".

Zaudējumu cieta arī vēl viena šosezon LBL turnīrā ne pārāk veiksmīgi spēlējošā komanda "Jūrmala"/"Fēnikss", kas ar 71:88 (24:26, 15:20, 14:23, 18:19) piekāpās Lietuvas klubam Prieņu-Birštonas "Vytautas".

Arī šajā mačā uzvarētājs tika noskaidrots trešajā ceturtdaļā. Tās ievadā jūrmalnieki samazināja deficītu līdz 47:50, tomēr pēc tās jau zaudēja ar 53:69 un turpinājumā vairs iesaistīties par uzvaru nespēja.

Rezultatīvākais Jūrmalas vienībā ar 13 punktiem bija Edgars Jeromanovs, bet desmit punktus sameta Uģis Pinete.

Abas komandas jauno BBL sezonu bija sākušas ar uzvarām, jo jūrmalnieki pirmajā mačā spēja ar 65:59 pieveikt TTU, kamēr "Vytautas" - ar 85:67 sagraut "Jēkabpili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!