Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva 11 punktus Krievijas sieviešu čempionāta spēlē, bet Kurskas "Dinamo" komanda, ko trenē latviešu speciālists Gundars Vētra, svinēja trešo panākumu tikpat turnīra mačos.

Aizvadītajā mačā Kurskas "Dinamo" komanda ar 91:66 izbraukumā pārspēja "Dinamo" vienību no Maskavas.

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 28 minūtes un 56 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā, realizējot divus no trim divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņa kļuva par komandas dalītu otro rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietes kontā arī divas rezultatīvas piespēles, viena atlēkusī bumba, viena kļūda, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Jēkabsone-Žogota iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK, kas aizvadītajā sezonā ieņēma trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā. Latviete iepriekšējās trijās sezonās palīdzējusi UGMK komandai izcīnīt Krievijas čempionu titulu. Savukārt pērn UGMK komanda triumfēja FIBA Eirolīgas sacensībās, latvietei pie šī titula tiekot otro reizi karjerā.

Šovasar Jēkabsone-Žogota Fīniksas "Mercury" sastāvā kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni, kļūdama par pirmo latvieti, kura to paveikusi.

Vētra par Kurskas kluba galveno treneri tika apstiprināts šovasar, bet šosezon "Dinamo" spēlēs FIBA Eirolīgā.

Trešo uzvaru sezonā trešdien izcīnīja arī latvietes Elīnas Babkinas pārstāvētā Orenburgas "Nadežda", kas izbraukumā ar 73:58 apspēlēja Vidnojes "Sparta&K" vienību. Babkina arī trešajam sezonas mačam pieteikta nebija.

Kā zināms, "Nadežda" komandas galvenais treneris ir bijušais Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks.

Ar trim uzvarām trīs spēlēs jauno sezonu iesākušas ne tikai "Dinamo" un "Nadežda" komandas, bet arī UGMK vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!