Foto: LETA

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien ar 15 gūtiem punktiem palīdzēja Kurskas "Dinamo" komandai, ko trenē latviešu speciālists Gundars Vētra, uzvarēt arī otrajā jaunās sezonas Krievijas sieviešu basketbola čempionāta mačā.

"Dinamo" vienība savā laukumā ar 76:52 (20:13, 20:14, 17:11, 19:14) uzvarēja Vologdas "Čevakata" basketbolistes.

Jēkabsone-Žogota šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat latvietes rēķinā piecas rezultatīvas piespēles, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Latvijas basketboliste bija otra rezultatīvākā savā komandā.

Jēkabsone-Žogota iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK, kas aizvadītajā sezonā ieņēma trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā. Latviete iepriekšējās trijās sezonās palīdzējusi UGMK komandai izcīnīt Krievijas čempionu titulu. Savukārt pērn UGMK komanda triumfēja FIBA Eirolīgas sacensībās, latvietei pie šī titula tiekot otro reizi karjerā.

Šovasar Jēkabsone-Žogota Fīniksas "Mercury" sastāvā kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni, kļūdama par pirmo latvieti, kura to paveikusi.

Vētra par Kurskas kluba galveno treneri tika apstiprināts šovasar, bet šosezon "Dinamo" spēlēs FIBA Eirolīgā.

2007.gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota pirms pārcelšanās uz UGMK komandu 2010./2011.gada sezonā kļuva par Turcijas čempioni Stambulas "Fenerbahce" vienības rindās, bet Krievijā savas karjeras laikā spēlējusi arī Maskavas "Dinamo" un Vidnojes "Sparta&K". Tāpat latviete karjeras laikā divas reizes kļuvusi par Francijas čempioni.

Otro uzvaru sezonā otrdien izcīnīja arī latvietes Elīnas Babkinas pārstāvētā Orenburgas "Nadežda", kas savā laukumā ar 64:45 apspēlēja Novosibirskas "Dinamo-GUVD" vienību.

Babkina arī otrajam sezonas mačam pieteikta nebija.

Kā zināms, "Nadežda" komandas galvenais treneris ir bijušais Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!