Foto: DELFI

Latvijas sieviešu basketbola izlasei arī šogad nāksies iztikt bez vienas no labākajām valsts basketbolistēm Anetes Jēkabsones-Žogotas, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Trešdien valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips nosauca izlases kandidātu sarakstu, kurā iekļautas 23 basketbolistes. Jēkabsone-Žogota arī šogad nepalīdzēs izlasei.

"Latvijas izlase man joprojām ir mīļa, taču pēdējā laikā arī sāpīga tēma. Kopš 2009.gada vasaras, kad aizvadīju pēdējo spēli Eiropas čempionātā Rīgā palikusi līdz galam nepadarīta darba sajūta, tomēr patlaban jūtu, ka slodzi klubā un izlasē apvienot nevaru," LBS mājaslapā citēta Jēkabsone-Žogota. "No sliedēm ļoti izsitis smagais savainojums – ceļgala krustenisko saišu plīsums. Vasarā labi pastrādāju trenera Viktora Lāča vadībā, tomēr atgriezties laukumā bija ļoti grūti. Tikai nupat sāku sajust spēli, joprojām laukumā nejūtos tik labi, cik pašai gribētos. Ilgu laiku strādāja zemapziņā ieliktās bremzes, baidījos riskēt, nevarēju spēlēt tik droši un agresīvi, cik biju pieradusi. Ceru, ka līdz Eirolīgas finālturnīram sportiskā forma vēl uzlabosies, taču īstas pārliecības nav. Tāpat kā nav skaidrības, ko darīšu pēc šīs sezonas – tālu uz priekšu neko vairs neplānoju."

"Man un citām manas paaudzes spēlētājām līdzdalība Latvijas izlasē bija lielisks tramplīns karjerai un par šo laiku esmu saglabājusi vislabākās atmiņas. Taču dzīve rit uz priekšu un šovasar turēšu īkšķus par jaunajām meitenēm, kurām pienācis laiks teikt savu vārdu," turpināja basketboliste.

Tikmēr valstsvienības sastāvā atgriezusies Elīna Babkina un Aija Brumermane, tomēr, kā stāstīja Nerips, tad vairākām spēlētājām ir savainojumi.

"Kā solīju tūlīt pēc kvalifikācijas turnīra beigām, starp kandidātēm ir visas spēlētājas, kuras cīnījās pagājušajā vasarā un aizvada pilnvērtīgu sezonu klubos. Diemžēl esam cietuši zaudējumus – smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, Zane Tamane paziņojusi, ka valstsvienībā vairs nespēlēs. Pēc garāka vai īsāka pārtraukuma atgriežas Elīna Babkina un Aija Brumermane, iesaistām spēlētājas, kuras labi sevi parādījušas sezonas laikā. Turklāt jādomā arī par nākotni, dodot iespēju talantīgajām jaunietēm iepazīt valstsvienībā valdošo gaisotni un prasības," skaidroja Nerips. "Protams, cerējām uz Anetes Jēkabsones – Žogotas līdzdalību, bet respektējam viņas lēmumu un saprotu motivāciju. Paldies Anetei par ilggadējo ieguldījumu un arī par to, ka atbildi esam saņēmuši laikus. Situācija ir skaidra, jāspēlē ar tiem resursiem, kādi ir."

Atgādinām, ka Eiropas čempionātā, kas 15.jūnijā sāksies Francijā, Latvijas basketbolistēm būs jāspēkojas ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!