Foto: DELFI

Pēdējo trīs gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota svētdien guva 20 punktus Krievijas čempionāta spēlē, palīdzot viņas pārstāvētajai Kurskas "Dinamo", ko trenē latviešu speciālisti Gundars Vētra, Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis, ar 107:47 (26:11, 25:13, 26:13, 30:10) pārspēt Ivanovas "Energija".

Latvijas basketboliste šajā mačā nospēlēja 23 minūtes un vienu sekundi, grozā raidot četrus no pieciem divpunktu metieniem un četrus no sešiem tālmetieniem.

Tāpat Jēkabsones-Žogotas rēķinā trīs atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, viena kļūda, viens bloķēts metiens un viena kļūda.

Savukārt zaudējumu svētdien piedzīvojusi Anetes Šteinbergas pārstāvētā Vologdas "Čevakata", kas izbraukumā ar 66:77 (14:21, 14:17, 18:23, 20:16) piekāpās Vidnojes "Sparta&K".

Latviete laukumā pavadīja 26 minūtes un 44 sekundes, gūstot 11 punktus. Viņa grozā raidīja četrus no deviņiem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, taču nespēja grozā raidīt nevienu no abiem tālmetieniem. Šteinbergas rēķinā arī četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas, četras piezīmes un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Krievijas čempionāta kopvērtējumā bez zaudējumiem cīnās tikai Jekaterinburgas UGMK komanda, kurai 13 uzvaras tikpat mačos.

Kurskas "Dinamo" ar 11 uzvarām 13 mačos tabulā atrodas trešajā pozīcijā, savukārt "Čevakata" ar deviņiem panākumiem ierindojas ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!