Foto: PantherMedia/Scanpix

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota sestdien guva divus punktus Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā Fīniksas "Mercury" komanda izbraukumā otrajā pagarinājumā ar 91:79 (15:17, 20:16, 18:14, 18:24, 6:6, 14:2) uzvarēja Sanantonio klubu "Stars".

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 17 minūtes, kas bija otrais mazākais spēles laiks komandā. Viņa realizēja vienīgo divpunktu metienu, toties kļūdījās visos trīs tālmetienu mēģinājumos.

Tāpat latviete tika pie trim atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, divām kļūdām un četrām piezīmēm, kā arī iekrāja trešo sliktāko +/- koeficientu komandā (-4).

Kendisa Diprē uzvarētāju labā guva 26 punktus, bet 19 punktus pievienoja Diāna Taurasi, kura bija Jēkabsones-Žogotas komandas biedrene arī viņas iepriekšējā klubā Jekaterinburgas UGMK no Krievijas.

Šī Fīniksas klubam bija otrā spēle piecu izbraukuma maču sērijā.

Ar piecām uzvarām septiņās spēlēs "Mercury" komanda saglabā stabilu otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Kā ziņots, WNBA Jēkabsone-Žogota iepriekš spēlēja 2009. un 2010.gadā, pārstāvot Konektikutas "Sun" komandu. Savukārt šajā pašā Fīniksas klubā 2012.gadā spēlēja arī latviete Zane Tamane, kura gan traumas dēļ drīz vien atgriezās Eiropā.

Jēkabsone-Žogota iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK, kas šosezon ieņēma trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā. Latviete iepriekšējās trijās sezonās palīdzējusi UGMK komandai izcīnīt Krievijas čempionu titulu.

Savukārt pērn UGMK komanda triumfēja FIBA Eirolīgas sacensībās, latvietei pie šī titula tiekot otro reizi karjerā.

Pēc uzvaras pērnā gada FIBA Eirolīgas turnīrā Jēkabsone-Žogota paziņoja, ka beidz karjeru Latvijas izlasē, kurā spēlēja kopš 2000.gada. Tāpat viņa neizslēdz iespēju pēc līguma ar "Mercury" noslēgt profesionālo karjeru.

Tiesa, nesen parādījās informācija, ka Jēkabsone-Žogota šovasar tomēr varētu pievienoties Latvijas izlasei, lai tai palīdzētu nākamā gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā, taču "Mercury" klubs izlēma latvieti nepalaist. Latviete neizslēdz iespēju nākamvasar palīdzēt valstsvienībai finālturnīrā.

2007.gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota pirms pārcelšanās uz UGMK komandu 2010./2011.gada sezonā kļuva par Turcijas čempioni Stambulas "Fenerbahce" vienības rindās, bet Krievijā savas karjeras laikā spēlējusi arī Maskavas "Dinamo" un Vidnojes "Sparta&K" klubos. Tāpat latviete karjeras laikā divas reizes kļuvusi par Francijas čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!