Foto: DELFI
Viena no labākajām latviešu basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota nākamajā sezonā pārstāvēs Krievijas čempionvienību Jekaterinburgas UGMK.

2007.gada Eiropas labākā basketboliste pagājušo sezonu noslēdza Stambulas "Fenerbahce", palīdzot tai uzvarēt Turcijas čempionātā, bet sezonas pirmo pusi 27 gadus vecā Jēkabsone-Žogota aizvadīja Krievijas komandā Maskavas apgabala "Sparta&K", kas ir UGMK sīvākā konkurente.

Jēkabsonei-Žogotai Krievija nav sveša valsts, jo no 2006. līdz 2009.gadam tā spēlēja Maskavas "Dinamo" komandā, bet pēc tam pievienojās "Sparta&K" vienībai, kuras sastāvā reizi uzvarēja arī FIBA Eirolīgā.

Tāpat Jēkabsone-Žogota divas sezonas aizvadījusi Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) komandā Konektikutas "Sun", bet šovasar tai nepalīdzēs. Tāpat basketboliste šovasar nepalīdzēs arī Latvijas sieviešu valstsvienībai gaidāmajā Eiropas čempionātā.

Bez Jēkabsones-Žogotas UGMK komandai pievienojušās arī pazīstamā amerikāniete Sjū Bērda (līdz šim spēlēja "Sparta&K") un čehiete Hana Horakova ("Fenerbahce").

Kā ziņots, UGMK komandu nākamajā sezonā vadīs Lietuvas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Aļģirds Paulausks, kurš šai amatā nomainīja latviešu speciālistu Gundaru vētru, kurš UGMK komandu vadīja kopš 2009.gada.

Neskatoties uz Jēkabsones-Zogotas aiziešanu no komandas, arī nākamsezon "Fenerbahce" komandu pārstāvēs latviešu basketbolistes - Elīna Babkina un Zane Tamane, bet trenēs Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!