Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amata kandidāte Anete Jēkabsone-Žogota kā potenciālo Latvijas izlases ģenerālmenedžeri savā kampaņā izvēlējusies Kristapu Janičenoku, vēsta bijušās basketbolistes paziņojums.

Šobrīd Latvijas izlases ģenerālmenedžeris ir Artūrs Štālbergs, kurš Jēkabsones-Žogotas ievēlēšanas gadījumā gatavs kļūt par LBS ģenerāldirektoru.

Janičenoks pārstāvējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlases un pārstāvējis Latviju sešos Eiropas čempionāta finālturnīros, kļūstot par vienu no tās spilgtākajiem līderiem. Savas basketbolista karjeras laikā Janičenoks spēlējis Latvijā, Beļģijā, Itālijā, Vācijā, tostarp izcīnot četrus Latvijas čempiona titulus, pārstāvot "VEF Rīga" un "Ventspils". Pēc 2018. /2019. gada sezonas Janičenoks, izcīnot Latvijas čempiona titulu, noslēdza savu veiksmīgo basketbolista karjeru.

"Šobrīd esmu pilnīgi pārliecināts, ka arī turpmāk vēlos savu dzīvi saistīt ar basketbolu. Latvijas basketbols man ir daudz devis un izveidojis par tādu cilvēku, kāds esmu, tāpēc tagad ir laiks man dalīties ar pieredzi un zināšanām, lai palīdzētu Latvijas basketbolam. Pēc nopietnām pārdomām un iepazīšanās ar Anetes Jēkabsones-Žogotas programmu atbalstu viņas kandidatūru, un savstarpēji esam pārrunājuši, ka vislielāko ieguldījumu es varētu dot kā vīriešu izlases ģenerālmenedžeris, par ko esmu gatavs pārliecināt arī jauno LBS valdi," tā par savu lēmumu atbalstīt Aneti Jēkabsoni-Žogotu izsakās Kristaps Janičenoks.

"Kristaps Janičenoks ir spilgts līderis un harizmātiska personība gan laukumā, gan ārpus tā. Viņa mērķtiecība, darba ētika un piemērs padara stiprāku jebkuru komandu, tāpēc priecājos, ka pēc karjeras beigām viņš vēlas turpināt savu dzīvi saistīt ar basketbolu. Ja es kļūšu par LBS prezidenti, vīriešu izlases ģenerālmenedžera apstiprināšana būs viens no jaunās valdes pirmajiem darbiem un ir labi, ka uz šo amatu jau ir viens ļoti spēcīgs kandidāts," pārliecināta ir Anete Jēkabsone-Žogota.

Latvijas Basketbola savienības vēlēšanas notiks 21. janvārī. Bez Jēkabsones-Žogotas uz LBS prezidenta amatu kandidē arī bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis un kādreizējais valstsvienības centra spēlētājs Kaspars Cipruss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!