Foto: F64

Pēdējo trīs gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva astoņus punktus FIBA Eirolīgas mačā, palīdzot viņas pārstāvētajai Krievijas vienībai Kurskas "Dinamo", kuras treneru kolektīvā strādā Latvijas speciālisti Gundars Vētra, Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis, izcīnīt uzvaru.

"Dinamo" viesos ar 64:53 (13:16, 12:19, 14:4, 25:14) pārspēja Košices "Good Angels" no Slovākijas.

Jēkabsone-Žogota nospēlēja 32 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no septiņiem tālmetieniem. Tāpat viņa izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, izdarīja trīs pārkāpumus un izprovocēja trīs piezīmes.

Rezultatīvākā spēlētāja "Dinamo" rindās bija amerikāniete Nemkadi Ogvumike, kura iemeta 15 punktus un savāca 12 bumbas zem groziem.

Tikmēr pretinieču rindās ar 18 punktiem izcēlās Zuzanna Žirkova.

Tāpat pie uzvaras trešdien tika arī Kristīnes Vītolas pārstāvētā Spānijas komanda Salamankas "Perfumerias Avenida", kas savā laukumā ar 63:52 (17:16, 17:11, 23:10, 6:15) pārspēja Skio "Beretta Famila" no Itālijas.

Vītola šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 33 sekundes, gūstot četrus punktus. Latviete realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, bet ne tālmetienus, ne soda metienus viņa neizpildīja. Tāpat Vītolas kontā divas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas, trīs kļūdas un divas piezīmes.

Uzvarētājām ar 17 punktiem izcēlās spāniete Astū Ndūra, bet Skio vienības rindās rezultatīvākā bija amerikāniete Džolīna Endersone, kura iemeta desmit punktus.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar deviņiem panākumiem desmit spēlēs ir Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce", bet "Dinamo" ar septiņām uzvarām 11 spēlēs ir trešā, kamēr Perfumerias Avenida" ar četriem panākumiem ir sestā.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Savukārt finālčetrinieka sacensības plānotas no 15. līdz 17.aprīlim.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!