Foto: F64

Zaudējumus Baltijas Basketbola līgas (BBL) pamatturnīra spēlēs otrdien izbraukuma mačos Lietuvā piedzīvoja gan "Jelgavas", gan "Barons kvartāls" komandas.

"Jelgavas" basketbolisti ar rezultātu 80:87 (23:26, 14:21, 21:21, 22:19) izbraukumā piekāpās Lietuvas komandai Panevēžas "Lietkabelis", kuras satāvā cīnās arī latviešu spēlētāji Kaspars Cipruss un Kaspars Vecvagars.

Šajā B apakšgrupas mačā jelgavniekiem rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Artūrs Dušelis, bet ar 13 punktiem izcēlās Edgars Krūmiņš.

Tikmēr "Lietkabelis" komandā par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Cipruss, kurš 23 spēlēto minūšu laikā guva 15 punktus, realizējot piecus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un piecus no astoņiem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izprovocēja astoņus noteikumu pārkāpumus, kas deva 27 efektivitātes koeficienta punktus un vērtīgākā spēlētāja statusu mačā.

Savukārt Vecvagars 21 minūtes laikā guva deviņus punktus, realizējot četrus no septiņiem divpunktu raidījumiem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņa kontā bija četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas, kas deva 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Dušeļa tālmetiena jelgavnieki spēja rezultātu samazināt līdz 78:80, tomēr cīņas beigās mājinieki cīnījās pietiekami pārliecinoši.

Kopvērtējumā šobrīd B grupas pirmajā pozīcijā ar pieciem panākumiem sešās cīņās atrodas Igaunijas komanda TU/"Rock", kurai ar četrām piecās cīņās seko "Lietkabelis". Trešā ar trim panākumiem piecās cīņās ir vēl viena Lietuvas komanda Utenas "Juventus", bet tai ar divām uzvarām piecos mačos seko "Liepāja"/"Triobet" komanda, savukārt "Jelgava" tikusi pie divām uzvarām sešos mačos. Savukārt pēdējā, sestajā, pozīcijā ar pieciem zaudējumiem atrodas Igaunijas komanda Valgas "Maks&Moorits", kuras galvenais treneris ir Sandis Buškevics, bet sastāvā iekļauti Raitis Grafs un Edgars Čunda.

Savukārt "Barons kvartāls" komanda izbraukumā Ķēdaiņos zaudēja vietējai "Ņevežis" vienībai ar rezultātu 64:86 (10:22, 16:18, 21:20, 17:26).

Rīgas komandas sastāvā ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Māris Gulbis, savukārt Salvja Mētras kontā 12 gūti punkti. "Ņevežis" komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Ģedimins Zīle.

"Barons kvartāls" šis bija jau ceturtais zaudējums sešās aizvadītajās cīņas un tas ierindo komandu piektajā vietā C apakšgrupā. Rīgas komandas šīs dienas pretinieki "Ņevežis" ar trim uzvarām tikpat mačos ir grupas vicelīderi.

Citā spēlē "Šiauliai" komanda ar rezultātu 90:51 (26:18, 14:16, 27:7, 23:10) uzvarēja Tallinas TTU komandu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 gūtiem punktiem bija amerikāņu leģionārs Lūiss Džeksons, savukārt Igaunijas komandas labā 14 punktus guva Kiurs Akenbergs.

Pēc šīs cīņas A apakšgrupā Šauļu vienība ierindojas otrajā vietā ar pieciem panākumiem sešos mačos, atpaliekot vien no "Ventspils" vienības, kas uzvarējusi visās līdz šim aizvadītajās spēlēs. TTU basketbolisti ar vienu uzvaru ir piektajā vietā sešu komandu konkurencē.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!