Foto: F64

Saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs otrdien guva 39 punktus "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda izbraukumā dramatiskā cīņā ar 103:97 (21:21, 22:23, 25:23, 21:22, 14:8) pagarinājumā pārspēja "Liepāja"/"Triobet" vienību.

Jeromanovs šajā mačā laukumā pavadīja vairāk par 42 minūtēm, bet bez 39 gūtiem punktiem atzīmējās arī ar deviņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. 20 punktus uzvarētāju sastāvā pievienoja Viktors Iļjins.

Savukārt liepājnieku rindās 21 punktus un deviņas bumbas zem groziem Artjomam Butjankovam, bet 21 punkts un deviņas rezultatīvas piespēles Malkomam Grifinam.

Abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgu maču, bet pirmo puslaiku ar viena punkta pārsvaru izdevās noslēgt "Liepāja"/"Triobet" vienībai (44:43). Tieši liepājnieki lielu daļu spēles atradās vadībā ar pāris punktu starpību, tomēr "Jūrmala"/"Fēnikss" viņus nekur tālu nepalaida.

Pamatlaika noslēdzošās minūtes aizritēja punkts punktā, bet 56 sekundes pirms beigām pieredzējušais "Jūrmala"/"Fēnikss" spēlētājs Artūrs Strēlnieks iemeta trīspunktnieku un panāca neizšķirtu 86:86. Tomēr šķietami izšķirošu pagriezienu veica cits jūrmalnieku vienības basketbolists - Jeromanovs sešas sekundes pirms finālsirēnas realizēja ļoti svarīgu tālmetienu un izvirzīja viesus vadībā, tomēr "Liepāja"/"Triobet" veica atbildes gājienu, jo pēdējā sekundē no centra iemeta Latīfs Makmalans, dueli novedot pagarinājumā.

Tomēr pagarinājumā labāk veicās "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai, kas spēja izcīnīt svarīgu uzvaru.

Liepājniekiem BBL turnīrā sešās spēlēs uzvaras mijušās ar zaudējumiem, bet iepriekšējā mačā ar 89:75 tika pieveikta Kazahstānas vienība Atirau "Barsi". Tikmēr jūrmalnieki pēdējās sešās BBL spēlēs cietuši četrus zaudējumus, iepriekšējā duelī ar 64:86 piekāpjoties "Barons kvartāls" komandai.

Daudz sekmīgāk "Jūrmala"/"Fēnikss" startē "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), kur ar astoņām uzvarām 14 mačos ieņem trešo vietu, kamēr "Liepāja"/"Triobet" ar četrām uzvarām 12 dueļos ir priekšpēdējā pozīcijā desmit komandu konkurencē.

BBL turnīrā abas komandas tikās 19. oktobrī, kad uzvaru ar 81:76 svinēja liepājnieki. Savukārt LBL turnīrā abas savstarpējās spēlēs uzvarējuši Jūrmalas basketbolisti, oktobra sākumā svinot panākumu ar 106:103, bet mēnesi vēlāk uzvarot ar 75:59.

BBL turnīrā abas komandas savā starpā tikušās nu jau četras reizes, trīs uzvaras svinot "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupā pie sešām uzvarām astoņās spēlēs atrodas Igaunijas vienība Raplas "Avis", kamēr pieci panākumi septiņos mačos ir "Barons kvartāls" un Ķēdaiņu "Ņevežis" no Lietuvas. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" kontā ir četras uzvaras, bet trīs uzvaras astoņos mačos guvusi "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kurai ar vienu panākumu seko "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistījies vien decembrī un cietis trīs zaudējumus trīs spēlēs.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet "Jēkabpils" kontā ir seši panākumi. Ar pieciem panākumiem septiņos mačos seko "Valmiera"/ORDO, bet "Ogre"/"Kumho Tyre" tikpat uzvaras guvusi astoņās spēlēs. Pie trim uzvarām astoņās spēlēs tikusi Tallinas TTU, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" guvusi divas uzvaras. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti zaudējuši visos deviņos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā – arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!