Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Fīniksas "Suns" sezonas sākums izvērties ļoti smags un pēc trim zaudējumiem trīs spēlēs atlaists galvenais treneris Ērls Votsons, bet komandas līderis Ēriks Bledso paziņojis, ka vēlas pamest komandu, raksta Ziemeļamerikas mediji.

"Suns" basketbolisti šajā sezonā piedzīvoja trīs zaudējumus, kuru starpā bija graujošā neveiksme pirmajā spēlē pret Portlendas "Trail Blazers" – 76:124. Pēc tam zaudēts arī Losandželosas "Lakers" (130:132) un Losandželosas "Clippers" (88:130).

Votsons amatā tika iecelts 2016. gada 19. aprīlī, noslēdzot ar Fīniksas klubu līgumu uz trim gadiem. Viņš bija 17. galvenais treneris "Suns" vēsturē. Votsona vadībā Fīniksas komanda 118 spēlēs izcīnīja tikai 33 uzvaras. Tagad "Suns" galvenā trenera amatu uz nenoteiktu laiku ieņems Džejs Triano, kurš šobrīd ir arī Kanādas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris.

Triano Fīniksas klubam pievienojās 2016. gada vasarā. No 2008. līdz 2011. gadam viņš strādāja ar Toronto "Raptors", kad kļuva par pirmo Kanādā dzimušo speciālistu, kurš ieņēmis NBA kluba galvenā trenera amatu. Sešas sezonas Tiano nostrādājis par trenera asistentu "Raptors", četras – Portlendas "Trail Blazers".

Komandas neizteiksmīgais sniegums un ātrā trenera atlaišana sadusmojusi "Suns" līderi Bledso, kurš sociālajos tīklos rakstīja: "Es nevēlos šeit atrasties." Tiesa, arī paša Bledso sniegums nav pats labākais, un viņš vidēji mačā izceļas ar 15,7 punktiem un trīs piespēlēm.

Bledso savu karjeru sāka "Clippers" komandā, un uz viņa ierakstu sociālajos tīklos Losandželosas kluba centra spēlētājs Deandrē Džordans atbildēja, ka viņš ir laipni gaidīts mājās.

Šī Bledso ir piektā sezonā "Suns" sastāvā, viņš 224 spēlēs vidēji guvis 18,8 punktus, izdarījis sešas piespēles un izcīnījis četras atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!