Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta spēlē Denveras "Nuggets" līderis Nikola Jokičs aizvadīja kārtējo produktīvo spēli, izceļoties ar tādu "triple-double", kuru iepriekš veikuši tikai Vilts Čemberleins un Eldžins Beilors.

Mačā, kurā "Nuggets" ar rezultātu 119:115 pārspēja Šarlotas "Hornets", Jokičs guva 40 punktus, izcīnīja 27 atlēkušās bumbas un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles. Tas viņam bija piektais "triple-double" šajā sezonā un 81. karjerā.

NBA vēsturē šī bija tikai sestā reize, kad vienā spēlē basketbolists guva vismaz 40 punktus, izcīnīja 25 atlēkušās bumbas un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles. Četras reizes to paveicis Čemberleins, bet reizi Beilors.

"Es nezināju, ka šajā vakarā viņš izcēlies ar 40+27+10, bet zināju, ka šis ir kārtējais Nikolas Jokiča fantastiskais mačs," teica "Nuggets" galvenais treneris Maiks Melouns. "Viņš spēj katru no komandas biedriem padarīt par labāku spēlētāju. Nikola ir šīs paaudzes talants."

Jokičs aizvadītajās divās sezonās tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju, un arī šajā sezonā viņš spēlē iespaidīgi. Aizvadītajās trīs spēlēs viņš guvis 108 punktus, savācis 52 atlēkušās bumbas, izdarījis 26 piespēles un pārtvēris 11 bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!