Foto: F64

Latvijas U-19 vīriešu izlase pirmdien sāka gatavoties Pasaules kausa izcīņas turnīram, kas 29. jūnijā sāksies Grieķijas pilsētā Heraklionā. Treneru rīcībā šobrīd ir 15 spēlētāji, taču potenciālais komandas līderis Artūrs Žagars vēl nav ar komandu, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Žagars Latvijā aizvadītajā Eiropas U-18 čempionātā bija izlases līderis un iekļuva turnīra simboliskajā pieciniekā, palīdzot komandai izcīnīt sudraba medaļas. Tomēr šobrīd nav zināms, vai viņš spēlēs U-19 izlasē, jo viņam vēl turpinās klubu sezona, kā arī viņš ir pieteicies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam.

"Par Artura Žagara iespējamo startu U-19 Pasaules kausa izcīņā galīgais lēmums tiks pieņemts pēc viņa kluba sezonas beigām Spānijā, viņa pārstāvētā "Joventut" iekļuva ceturtdaļfinālā," portālā "basket.lv" citēts Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Jau skaidrs, ka U-19 izlasei nevarēs palīdzēt Kristaps Ķilps, kuram aizvadītā sezona traumu dēļ bija saraustīta.

"Pēc sarunām ar U-20 un U-18 izlašu vadītājiem, kā arī spēlētāju pārstāvjiem kandidātu sarakstā veiktas nelielas korekcijas. Kristaps Ķilps šovasar spēlēs tikai vienā izlasē un priekšroka ir "pamatgadam" U-18 komandai," turpināja Visockis-Rubenis. "Savukārt Rainers Hermanovskis un iepriekš paplašinātajā kandidātu lokā izskatītais Pauls Miglinieks varētu būt noderīgāki U-20 izlasei."

"Ņemot vērā mūsu vajadzību pēc konkrētu lomu spēlētājiem uz treniņiem uzaicinājām divus ventspilniekus – aizsargus Ričardu Vitoļski un Agri Stankevicu. Visi "ārzemnieki" atgriezušies Latvijā. Treniņu grafiku mazliet ietekmēs eksāmenu grafiks, bet esam gatavi darbam," skaidroja treneris.

Latvijas U-19 izlasei paredzētas septiņas pārbaudes spēles ar Krievijas, Lietuvas, Austrālijas un Ķīnas U-19 izlasēm, kā arī Igaunijas U-20 komandu.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999. gadā izcīnīta 9. vieta, 2011. gadā – 10. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!