Latvijas basketbolista Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" komanda piektdien apstājās ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālā.

"Joventut" ceturtdaļfināla otrajā spēlē mājās ar rezultātu 78:84 (14:19, 17:24, 23:21, 24:20) piekāpās Boloņas "Virtus Segafredo", sērijā līdz divām uzvarām zaudējot ar 0-2.

Artūrs Žagars savainojuma dēļ pēdējā mēneša laikā nav spēlējis. Šosezon vienā no ULEB Eirokausa mačiem uz 40 sekundēm laukumā bija arī "Joventut" klubu pārstāvošais Krišs Helmanis.

Piektdienas mačā Spānijas klubā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Ferrans Basass, kurš ir viens no Žagara konkurentiem saspēles vadītāja pozīcijā.

Uzvarētāju labā pa 18 punktiem guva Vinss Hanters un Kails Vīmss, bet Milošs Teodosičs (attēlā) sakrāja 17 punktus un sešas rezultatīvas piespēles.

ULEB Eirokausā 24 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās, bet otro posmu sasniedza katras grupas četras labākās vienības, kamēr tālāk ceturtdaļfinālā iekļuva katras "Top16" kārtas apakšgrupas divas labākās komandas. Izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls notiek sērijās līdz divām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā turnīrs tika pārtraukts pirms ceturtdaļfināla izspēles un čempioni netika noskaidroti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!