Latvijas basketbola izlases zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" veiksmi noteiks viņa saskaņa ar Slovēnijas valstsvienības vienu no līderiem Luku Dončiču, kuram būs jāapzinās Porziņģa statuss klubā, televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" sprieda žurnālists Ingmārs Jurisons.

Porziņģis un Dončičs kopā aizvadītajās trijās pārbaudes spēlēs jau paspējuši demonstrēt sapratni laukumā. Izteikumos presei arīdzan abi spēlētāji bijuši pozitīvi noskaņoti par izveidotu duetu.

"Ar viņu ir super viegli spēlēt," par Dončiču izteicās Porziņģis. "Viņš mums izkārto labus metienus un piesaista sev ļoti daudz uzmanību, kas atbrīvo mūs – tas padara spēli tik daudz vieglāku. Esmu sajūsmā par nākotni un to, ka mēs vēl uzlabosim šo saikni."

Tomēr Jurisons ar Puči sprieda par abu spēlētāju statusu klubā, kurā par galveno zvaigzni līdz šim bijis uzskatīts Dončičs.

"Šobrīd starta pozīcijas publiskajā vidē ir tādas – tā ir Dončiča komanda," izteicās Jurisons. "Reāli mēs saprotam, ka Kristaps šeit ir nācis ne kā otrais spēlētājs. To liecina tie paši cipari. Ja mēs salīdzinām, Dončičs saņem par 20 miljoniem sezonā mazāk nekā Kristaps. Viņš ir gados jaināks, bet tas kaut ko liecina par uzlikto mugursomiņu uz Kristapa pleciem. Skaidrs, ka Kristapam tā ir ļoti smaga un liela. Dončičam būs jāsaprot, ka viņš nav šīs komandas vienīgā zvaigzne."

Pilnu sarunu ar Ingmāru Jurisonu par gaidāmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu un pārējiem Latvijas spēlētājiem Dāvi Bertānu, kā arī Rodionu Kurucu varēs vērot raidījumā "Hattrick ar Puči" trešdien pulksten 21.45 televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!