Foto: FIBA

Stambulas "Galatasaray", kuras rindās spēlē Latvijas basketbolistes Aija Jurjāne un Ieva Pulvere, trešdien uzvarēja arī otrajā FIBA Eirokausa izslēgšanas turnīra pirmās kārtas spēlē un pārliecinoši sasniedza nākamo kārtu, kurā sacentīsies 16 labākās turnīra vienības.

Atbildes spēlē "Galatarasay" savā laukumā ar rezultātu 64:54 (17:25, 15:7, 12:6, 20:16) pārspēja Ungārijas vienību Ģēras "Uni", uzvarot divu maču summā ar 142:115.

Pulvere laukumā bija 21 minūti un 26 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem soda metieniem un tika pie trīs punktiem. Viņa arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pa reizei pazaudēja bumbu un pārtvēra piespēli, nopelnīja vienu piezīmi, sakrāja +/- rādītāju +12 un efektivitātes koeficientu divi.

Jurjāne šajā mačā palika uz rezervistu soliņa.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Teaira Makovana, kamēr "Uni" no zaudējuma neglāba Beatrise Mompremjē, kura izcēlās ar 14 punktiem un 14 bumbām zem groziem.

Pirmajā mačā pirms nedēļas Stambulas basketbolistes guva uzvaru ar 78:61.

FIBA Eirokauss aiz FIBA Eirolīgas ir otrā ranga turnīrs, un tajā šosezon spēlē sešas latviešu pārstāvētās komandas, katra savā apakšgrupā. Piecas no tām iekļuva izslēgšanas turnīrā un ceturtdien savā starpā otro reizi tiksies Izraēlas komandas Ramlas "Elitzur" un Ašdodas "Maccabi", kuras pārstāv attiecīgi Elīna Babkina un Ilze Jākobsone, kā arī atbildes mačus aizvadīs Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" un Paula Strautmane ar Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu".

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisinājās divās reģionālās konferencēs, kurā katrā ir pa sešām grupām ar četrām komandām. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās vienības un vēl pa četrām labākajām trešo vietu īpašniecēm katrā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!