Foto: FIBA

Latvijas basketbolistes Aija Jurjāne un Ieva Pulvere trešdien FIBA Eirokausa spēlē palīdzēja Stambulas "Galatasaray" izcīnīt uzvaru, kamēr citos mačos Paulas Strautmanes un Vanesas Jasas pārstāvētās komandas piedzīvoja neveiksmes.

Stambulas komanda savā laukumā ar rezultātu 79:55 (16:14, 15:12, 26:12, 22:17) pārspēja Pještjani "Čajky" vienību no Slovākijas.

Jurjāne laukumā bija 11 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā, realizējot divus divu punktu metienus un vienu soda metienu, tika pie pieciem punktiem. Viņa arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, sakrāja +/- rādītāju pieci un efektivitātes koeficientu septiņi.

Tikmēr Pulvere laukumā pavadītajās 29 minūtēs un 22 sekundēs guva divus punktus, metot grozā vienu no trijiem divu punktu metieniem, un atzīmējās statistikā arī ar divām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, vienu piezīmi, divām kļūdām, tika pie +/- rādītāja +15, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu divi.

Mājinieču rindās rezultatīvākā ar 25 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Azura Stīvensa, bet Tieira Makovana pievienoja vēl 20 punktus un 11 bumbas zem groziem. Viešņas no neveiksmes neglāba Božicas Mujovičas 17 gūtie punkti.

"Galatasaray" vienība ar izcīnītām četrām uzvarām sešās spēlēs pagaidām C apakšgrupā atrodas pirmajā vietā un ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, jo zemāk par otro vietu savā grupā vairs nevar ieņemt.

Savukārt Strautmanes pārstāvētā Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" mājas spēlē ar 63:66 (11:11, 19:15, 13:20, 16:13, 4:7) pagarinājumā piekāpās Brenas "Castors" no Beļģijas.

Latvijas basketboliste laukumā bija precīzi 33 minūtes un, realizējot trīs no četriem divu punktu metieniem un divus soda metienus, guva astoņus punktus. Viņa arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja vienu piezīmi, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja divus metienus, noslēdzot maču ar +/- rādītāju nulle un labāko efektivitātes koeficientu komandā 16.

"Cadi La Seu" ar trīs uzvarām un tikpat zaudējumiem I apakšgrupā ieņēma otro vietu, kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Vēl "IDK Euskotoren" vienība, kuras rindās spēlē Jasa, savā laukumā ar rezultātu 67:73 (15:21, 24:18, 13:20, 15:14) zaudēja Francijas komandai Latas BLMA. Jasa spēlēja 17 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā tika pie diviem punktiem un trīs personīgajām piezīmēm.

"IDK Euskotoren" sešās spēlēs tika pie vienas uzvaras un K apakšgrupā ierindojās trešajā pozīcijā.

FIBA Eirokauss aiz FIBA Eirolīgas ir otrā ranga turnīrs, un tajā šosezon spēlē sešas latviešu pārstāvētās komandas, katra savā apakšgrupā.

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisinās divās reģionālās konferencēs, kurā katrā ir pa sešām grupām ar četrām komandām. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas divas labākās vienības un vēl pa četrām labākajām trešo vietu īpašniecēm katrā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!