Foto: bbl.net

Latvijas klubs "Jūrmala" trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā sagrāva Lietuvas vienību Prienu-Birštonas "Vytautas", kurai janvāra sākumā pievienosies slavenie brāļi Liandželo un Lamelo Boli, bet citas Latvijas komandas "Betsafe/Liepāja" un "Valmiera"/ORDO piedzīvoja smagus zaudējumus.

"Jūrmala" BBL turnīra A apakšgrupas līderu mačā savā laukumā uzveica "Vytautas" ar 80:58 (11:10, 25:16, 17:12, 27:20).

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Ivars Rihards Žvīgurs, kamēr 15 punktus savāca Ervīns Jonāts.

Tikmēr "Vytautas" spēli aizvadīja principā ar septiņiem spēlētājiem, rezultatīvākajam ar 18 punktiem esot Edvinam Šeškus.

Jūrmalas basketbolisti šosezon BBL uzvarējuši visās sešās aizvadītajās spēlēs. Ņemot vērā arī mačus "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), "Jūrmalas" komanda svinējusi jau desmit uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr "Vytautas" līdz šim vienīgā neveiksme BBL bija tehniskais zaudējums 0:20. Toreiz nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Vytautas" cīnījās neizšķirti ar Māra Ziediņa pārstāvēto Igaunijas klubu Raplas "AVIS Utilitas", bet mačs tika apturēts. Tobrīd no zāles tika izraidīts "Vytautas" galvenais treneris Virgīnijs Šeškus, kurš gan, neapmierināts ar tiesnešiem, sarīkoja skandālu un uz ģērbtuvēm aizsūtīja visu savu komandu.

Pagājušajā nedēļā "Vytautas" atkal par sevi lika runāt, taču jau krietni plašākā mērogā, jo piesaistīja skandalozā Lavāra Bola dēlus Liandželo un Lamelo Bolus. 19 gadus vecais Liandželo un 16 gadus vecais Lamelo komandai pievienosies janvārī un spēļu praksi iegūs tieši BBL turnīrā.

Vēl šajā apakšgrupā trešdien "Betsafe/Liepāja" savā laukumā ar 43:91 (11:19, 8:23, 16:27, 8:22) bezcerīgi kapitulēja Lietuvas komandai "Šiauliai".

Liepājniekiem rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Toms Leimanis.

Pēc neveiksmīga sezonas sākumā Liepājas komanda bija uzvarējusi iepriekšējos četros mačos, divus panākumus svinot arī BBL turnīrā. Tiesa, sezonas pirmajos četros BBL mačos vēju pilsētas basketbolisti cieta zaudējumus, tajā skaitā ar 61:86 piekāpjoties Šauļu komandai.

Tikmēr Valmiera"/ORDO ar 54:89 (11:23, 11:30, 19:22, 13:14) viesos smagi zaudēja Igaunijas komandai Tallinas "Kalev"/TLU. Valmieriešiem ar 12 punktiem un desmit bumbām zem groziem palīdzēja Viktors Iļjins.

Arī Valmieras basketbolisti pēc neveiksmīgā sezonas sākuma nostabilizējuši savu sniegumu. Valmierieši BBL sezonu iesāka ar trim zaudējumiem, bet nākamajās trijās spēlēs bija izcīnītas divas uzvaras, tajā skaitā ar 94:82 pārspējot "Kalev"/TLU vienību.

Savukārt Tallinas vienība, ņemot vērā mačus arī Igaunijas čempionātā, bija zaudējusi sešās no iepriekšējām septiņām spēlēm.

Latvijas vienībām šīs bija šogad noslēdzošās spēles BBL turnīrā.

Turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešiem panākumiem sešos mačos ir "Jūrmala", kam ar pieciem panākumiem septiņos mačos seko "Šiauliai", bet "Vytautas" vienība ar četriem panākumiem sešos dueļos atkāpusies uz trešo pozīciju.

Ziediņa pārstāvētā "AVIS Utilitas" guvusi četras uzvaras septiņās cīņās, pa diviem panākumiem septiņos mačos ir "Betsafe/Liepāja" un Igaunijas vienībai "Port of Parnu", bet Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā spēlē ar otro sastāvu, zaudējusi visos sešos dueļos.

Savukārt B apakšgrupā vadībā ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir Artūra Ausēja pārstāvētā Lietuvas vienība Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet piecas uzvaras septiņos mačos guvusi "Tartu Universitāte" un "Ogre". Uz ceturto pozīciju ar trim panākumiem astoņos mačos pakāpusies "Kalev"/TLU komanda, pa divām uzvarām iekrājusi "Valmiera"/ORDO un Igaunijas vienība TTU, bet Atirau "Barsi" vienība no Kazahstānas guvusi vienu uzvaru sešās cīņās.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!