Foto: F64

"Jūrmalas" basketbolisti trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē viesojas ar rezultātu 89:81 (28:23, 25:18, 19:21, 17:19) uzvarēja Igaunijas komandu Tallinas "Kalev"/TLU, pirms atbildes mača iegūstot deviņu punktu handikapu.

Jūrmalniekiem Ivars Rihards Žvīgurs guva 20 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kamēr 19 punktus un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Edgars Jeromanovs. Tikmēr "Kalev"/TLU komandā 21 punktu sameta Kejils Loks, bet 17 punktus pievienoja Kristo Sāge.

Viesi pirmās ceturtdaļas beigu daļā pārņēma iniciatīvu, turpinājumā visu laiku esot vadībā, ilgstoši saglabājot astoņu līdz 12 punktu pārsvaru. Noslēgumā vienība pirms atbildes spēles, kas pēc nedēļas notiks Lapmežciemā, ieguva deviņu punktu pārsvaru.

Tikmēr citā mačā Latvijas basketbolists Artūrs Ausējs guva 16 punktus, bet viņa pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigždes" viesos ar 96:66 (22:16, 25:11, 24:16, 25:23) sagrāva "Port of Parnu" komandu no Igaunijas.

Ausējs spēlēja nepilnas 20 minūtes, trāpot vienīgo divpunktu metienu un četrus no septiņiem tālmetienienm, kā arī abus "sodiņus". Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, šajā mačā nopelnot 19 efektivitātes rādītāja punktus.

Vēl vienā mačā Igaunijas komandu duelī "Tartu Universitāte" viesos ar 73:67 (21:15, 18:17, 22:18, 12:17) uzvarēja Raplas "AVIS Utilitas".

"Ogres" basketbolisti sava ceturtdaļfināla pirmajā spēlē otrdien mājās ar rezultātu 75:78 zaudēja Lietuvas klubam "Šiauliai".

Jau vēstīts, ka "Jūrmala" ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ieņēma pirmo vietu A apakšgrupā, kamēr Tallinas vienība 12 mačos izcīnīja septiņas uzvaras, kas tai deva ceturto vietu B grupā.

Ņemot vērā mačus arī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), jūrmalnieki tagad izcīnījuši sešas uzvaras pēc kārtas. Savukārt divu mēnešu laikā aizvadītajās 12 cīņās "Jūrmala" zaudējusi tikai vienu reizi, BBL mačā ar 83:87 piekāpjoties "Šiauliai" basketbolistiem.

"Jūrmala" pirmdien papildināja sastāvu ar pieredzējušo centra spēlētāju Andreju Šeļakovu, kuram šī būs ceturtā vienība sezonā. Viņš trešdien jaunajā komandā debitēja ar astoņiem punktiem un 12 bumbām zem groziem.

Jūrmalas vienība ar 14 uzvarām 18 spēlēs ieņem trešo vietu LBL kopvērtējuma tabulā, kamēr "Kalev"/TLU Igaunijas čempionātā tikusi pie astoņiem panākumiem 17 mačos, kas tai dod piekto pozīciju.

Atbildes mači tiks aizvadīti nākamajā nedēļā. Komandas, kuras uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs pusfinālā, kur tāpat kā finālā uzvarētāji arī tiks noteikti divos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!