Foto: Jānis Lārmanis
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārajā čempionātā savā laukumā bija spiesti piekāpties "Jūrmala"/"Betsafe" vienībai, piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar 74:87 (21:24, 13:27, 12:10, 28:26) piekāpās "Jūrmala"/"Betsafe" vienībai.

Mājinieku labā Robertam Blumbergam 16 punkti, astoņas atlēkušās bumbas, bet arī piecas kļūdas. Valters vēveris guva 15 punktus un septiņas reizes rezultatīvi piespēlēja, bet Valters Jānis Liepiņš 12 punktiem pievienoja piecas atlēkušās bumbas.

Uzvarētāju rindās Edgars Jeromanovs sakrāja 22 punktus, pa 16 punktiem Denisam Krestiņinam un Džordanam Grāntam, kuri sakrāja arī attiecīgi deviņas un sešas atlēkušās bumbas. 14 punkti un sešas atlēkušās bumbas Ervīnam Jonātam, bet desmit punkti Uģim Pinetem.

Pirmajā spēlē 14. decembrī valmierieši izbraukumā izcīnīja uzvaru (100:92), kas vidzemniekiem bijis līdz šim pēdējais panākums.

Tikmēr Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā un Aigara Šķēles pārstāvētā "Kalev"/"Cramo" viesos ar 99:89 (24:24, 19:25, 26:23, 30:17) apspēlēja Tallinas "Kalev"/TLU.

Šķēle šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus, grozā raidīdams četrus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus divus "sodiņus".

Tāpat basketbolists piecreiz rezultatīvi piespēlēja, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pa divām reizēm pārtvēra bumbu un to zaudēja, divreiz pārkāpa noteikumus un piecreiz izprovocēja piezīmi pretiniekam, kā arī tika pie lietderības koeficienta 20.

Jūrmalas komanda ar 11 panākumiem 18 cīņās pakāpās uz piekto vietu, Valmieras vienība ar sešām uzvarām 20 mačos saglabāja 11.pozīciju, bet "Kalev"/"Cramo" ar 16 panākumiem 19 spēlēs ir trešā.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!