Foto: Publicitātes foto

"Jūrmala"/"Fēnikss" komanda sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā pārliecinoši pieveica tiešo konkurenti "Jēkabpils" vienību un nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

"Jūrmala"/"Fēnikss" uzvaru izcīnīja viesos ar rezultātu 87:63 (16:21, 22:18, 29:11, 20:14), tiekot pie ceturtās uzvaras pēdējos piecos mačos.

Uzvarētāju labā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Edmunds Elksnis, 17 iemeta Iļja Gromovs, 14 pievienoja Kristaps Mediss, bet desmit punkti un 11 atlēkušās bumbas Endrū Šmita kontā.

Jēkabpiliešu sastāvā 19 punktus guva lietuvietis Ronalds Rutkausks, bet viņa tautietis Modests Kumpis izcēlās ar 11 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un deviņām izcīnītām bumbām.

Puslaikā jūrmalniekiem bija iedzinējos ar vienu punktu, taču trešajā ceturtdaļā viesu komanda veica 19:2 izrāvienu, kas galā deva pārliecinošu uzvaru un trešo gadu pēc kārtas ļaus spēlēt LBL izslēgšanas mačos.

Ar šo uzvaru "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda nodrošināja piekto vietu regulārā čempionāta kopvērtējumā, savukārt "Jēkabpils" jāuzvar visās četrās atlikušajās spēlēs, lai ieņemtu sesto vietu un izcīnītu pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas mačiem. Pērnās sezonas bronzas medaļniekiem uzdevums nav neiespējams, jo atlikušajās spēlēs jēkabpiliešiem jātiekas ar komandām, kas turnīra tabulā atrodas zemāk.

Vēl vienā LBL spēlē turnīra līdere "Valmiera"/ORDO sestdien savā laukumā ar 86:75 (23:20, 15:21, 28:12, 20:22) pieveica kopvērtējuma tabulas otro vājāko komandu "Ogre"/"Kumho Tyre".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktu bija Armands Šķēle, Dāvis Rozītis sakrāja 15 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet Viktors Iļjins iemeta 11 punktus.

Ogres vienības sastāvā amerikānis Evens Kellijs guva 15 punktus, Mārcis Vītols pievienoja 13, bet ar 11 atzīmējās Kārlis Apsītis un Sandis Bēts.

LBL turnīra tabulā līdere ar 26 uzvarām 32 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO, čempione "VEF Rīga" ar 14 uzvarām 18 spēlēs ir otrā, bet ar 24 uzvarām 31 spēlē seko "Ventspils".

Tikmēr 21 uzvara 31 mačā ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, bet piekto vietu ar 20 uzvarām 35 spēlēs ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss". Sestajā pozīcijā ar 11 panākumiem 20 mačos atrodas "Valka"/"Valga", kas regulāro sezonu jau noslēgusi, bet 16 panākumi 32 mačos ir "Jēkabpils" rēķinā.

Savukārt 11 uzvaras 32 spēlēs ir "Barons"/LDz komandai, "Jelgavai" ir deviņi panākumi 33 mačos, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir tikusi pie septiņām uzvarām 33 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Latvijas Universitāte" ar pieciem panākumiem 31 cīņā.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!