Foto: LETA

Latvijas komandu "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Jēkabpils" savstarpējā "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) duelī pārāki bija jūrmalnieki. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" otro dienu pēc kārtas izcīnīja uzvaru Igaunijā.

"Jūrmala"/"Fēnikss" savā laukumā ar 88:65 (25:16, 16:17, 27:17, 20:15) pārliecinoši apspēlēja "Jēkabpils" vienību, tādējādi pārtraucot trīs neveiksmju sēriju šajā turnīrā.

Jūrmalnieki jau no pirmajām mača minūtēm uzņēmās iniciatīvu un noteica spēles gaitu laukumā. Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā mājinieku pārsvars bija jau 24 punkti (74:50), kas bija pietiekami, lai "Jūrmala"/"Fēnikss" varētu nosargāt uzvaru arī dueļa beigās.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 18 punktiem bija Edgars Jeromanovs, bet 14 punktus pievienoja Māris Ziediņš.

Tikmēr "Jēkabpilij" 18 punktus sameta un septiņas bumbas zem groziem izcīnīja amerikānis Tailers Larsons, bet ar 11 punktiem izcēlās Artūrs Dušelis.

Šī Jūrmalas un Jēkabpils komandām bija vien otrā savstarpējā tikšanās reize šosezon, tomēr nākamajās desmit dienās gaidāmas vēl divas. Iepriekš 11.novembrī BBL turnīrā "Jēkabpils" svinēja panākumu savā laukumā ar 77:69, bet 23. un 26.decembrī vienībām gaidāmas savstarpējas spēles "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL).

Kaut iepriekšējo divu sezonu LBL bronzas medaļniece "Jēkabpils" sezonu sāka neveiksmīgi, tā bija uzvarējusi pēdējās trijās LBL un arī BBL spēlēs. Savos iepriekšējos divos mačos "Jēkabpils" komanda LBL turnīrā samērā negaidīti uzvarējusi spēcīgās "Ventspils" un "Valmiera"/ORDO komandas.

Arī "Jūrmala"/"Fēnikss" uzvarējusi pēdējās trijās LBL spēlēs.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" izbraukumā ar 77:59 (24:16, 18:13, 23:15, 12:15) pieveica Igaunijas vienību Rakveres "Tarvas", kuru pārstāv latvieši Reinis Strupovičs un Roberts Stumbris.

Šī bija jau otrā Liepājas kluba uzvara izbraukumā pret kādu no Igaunijas komandām pēdējo divu dienu laikā.

Rezultatīvākais liepājnieku rindās ar 14 punktiem bija Toms Leimanis, 13 punktus pievienoja Jānis Antrops, bet ar desmit punktiem izcēlās Arnolds Helmanis, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr mājiniekiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Strupovičs, bet 11 punktus pievienoja serbs Maksims Kovacevičs.

Strupovičs laukumā pavadīja 34 minūtes un desmit sekundes, realizējot trīs no astoņiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem. Tāpat latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas, divas pārtvertas bumbas, četras personiskās piezīmes un četri izprovocēti pārkāpumi.

Savukārt Stumbris laukumā aizvadītajās 23 minūtēs un 32 sekundēs iemeta sešus punktus, trāpot vienu no sešiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem, taču nerealizēja nevienu no sešiem divpunktu metieniem. Tāpat latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, viena personiskā piezīme un trīs izprovocēti pārkāpumi.

Liepājas komanda BBL sezonu sāka ar piecām uzvarām pēc kārtas, tomēr pēc tam trijos mačos pamanījās ciest neveiksmi, un šī sērija tika pārtraukta vien otrdien, kad negaidīti sīvā mačā ar 65:63 izbraukumā pārspēja sacensību pastarīti TTU no Igaunijas.

"Tarvas" komandai šī bija jau ceturtā BBL spēle ar Latvijas vienībām pēc kārtas - ar "Jūrmala"/"Fēnikss" uzvaras un zaudējumi dalīti uz pusēm, bet 18.novembrī izbraukumā tika zaudēts "Liepāja"/"Triobet" ar 73:79.

Šosezon BBL Stumbris septiņās spēlēs vidēji guvis 17,3 punktus un izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas, bet Strupovičs trijās spēlēs vidēji savācis 13,7 punktus.

Igaunijas čempionātā "Tarvas" ar pieciem panākumiem 11 spēlēs ieņem piekto vietu.

Turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar astoņām uzvarām tikpat mačos ir Lietuvas klubs Prieņu-Birštonas "Vytautas", kam ar septiņiem panākumiem desmit spēlēs ļoti stabilā otrajā vietā seko "Liepāja"/"Triobet". Savukārt pa četriem panākumiem astoņos dueļos ir "Tarvas" un "Jēkabpilij".

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar četrām uzvarām desmit mačos ieņem sesto pozīciju.

A apakšgrupas līdere ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", bet otro vietu ieņem "Valmiera"/ORDO, kas guvusi septiņus panākumus astoņos mačos.

Savukārt vēl viena Latvijas komanda "Barons"/LDz ar vienu uzvaru astoņās cīņās atrodas šīs grupas priekšpēdējā, sestajā, pozīcijā.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!