Foto: F64

"Jūrmala"/Fēnikss" basketbolisti pirmdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē savā laukumā ar rezultātu 96:63 (27:19, 17:13, 17:20, 35:11) uzvarēja Kazahstānas klubu Atirau "Barsi".

Jūrmalniekiem ar 18 punktiem atzīmējās Uģis Pinete un iepriekšējās nedēļas BBL vērtīgākais spēlētājs Edgars Jeromanovs, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles un septiņas kļūdas. Tikmēr 13 punktus iemeta Viktors Iļjins, bet ar 10 punktiem atzīmējās Jānis Dilevka.

Pretiniekiem rezultatīvākais bija Trevinss Pārks, kurš guva 26 punktus.

Spēles pirmajās divās minūtēs laukuma saimnieki veica izrāvienu 9:0, bet ceturtdaļas turpinājumā mājinieku pārsvars pārsniedza desmit punktus. Mača pirmo nogriezni jūrmalnieki uzvarēja ar 27:19, bet nākamajā ceturtdaļā palielināja vadību un pārtraukuma devās ar 12 punktu pārsvaru (44:32).

Trešajā ceturtdaļā "Jūrmala"/"Fēnikss" pārsvars sasniedza 16 punktus, taču "Barsi" nedaudz atspēlējās un komandas pirms mača noslēdzošā ceturkšņa šķīra deviņi punkti – 61:52 mājinieku labā. Ceturtajā ceturtdaļā jau krietni rezultatīvāki bija Jūrmalas basketbolisti, kuri desmit minūtēs sameta 35 punktus un svinēja uzvaru ar 96:63.

"Jūrmala"/Fēnikss" BBL turnīrā izcīnījuši otru uzvaru pēc kārtas. Pagājušajā nedēļā jūrmalnieku mačs iegāja BBL vēsturē, jo spēlē, kurā 103:97 pagarinājumā tika pārspēta "Liepāja"/"Triobet" vienība, 39 punktus iemeta Jeromanovs, bet viņa sasniegtais 51 efektivitātes punkts ir turnīra vēsturē augstākais rādītājs.

Tikmēr "Barsi" komanda BBL turnīrā iesaistījās vien šomēnes un visas savas spēles aizvada izbraukumā. Atirau komanda piecos mačos piedzīvojusi piecus zaudējumus, no kuriem mazākais bijis ar pieciem punktiem.

Ja jūrmalniekiem šī bija pēdējā BBL spēle šogad, tad "Barsi" trešdien viesosies arī pie "Barons kvartāls" spēlētājiem.

"Jūrmala"/"Fēnikss" līdz šim šosezon savas mājas spēles aizvadīja augustā atklātajā Jūrmalas daudzfunkcionālajā sporta hallē, taču tā šobrīd tehnisku neskaidrību un nepilnību dēļ ir slēgta, tāpēc šobrīd komanda pretiniekus uzņem Lapmežciemā, kur savas mājas spēles aizvadīja arī iepriekšējā sezonā.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupā pie sešām uzvarām astoņās spēlēs tikušas Raplas "Avis" un "Barons kvartāls", kamēr pieci panākumi astoņos mačos ir Ķēdaiņu "Nevežis" no Lietuvas. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir četras uzvaras, bet liepājniekiem ir par spēli mazāk. Abām Latvijas komandām ar diviem panākumiem seko "Port of Parnu", kamēr Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" cietis piecus zaudējumus piecās spēlēs.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet "Jēkabpils" kontā ir tikpat uzvaru deviņās cīņās. "Valmiera"/ORDO ir sešas uzvaras astoņās spēlēs, kamēr ar pieciem panākumiem deviņās cīņās seko "Ogre"/"Kumho Tyre". Pie trim uzvarām astoņās spēlēs tikusi Tallinas TTU, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" guvusi divas uzvaras. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti zaudējuši visos deviņos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kas ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā – arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!