Foto: F64

"Jūrmala"/"Fēnikss" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā svētdien viesos ar 108:93 (32:17, 30:22, 27:20, 19:34) pārspēja turnīra pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU).

Jūrmalniekiem pa 16 punktiem sameta Uģis Pinete un Endrū Šmits, kuram arī astoņas bumbas zem groziem.

Tikmēr mača rezultatīvākais spēlētājs bija LU basketbolists Renārs Magone, kurš guva 23 punktus.

Jau no pirmajām spēles minūtēm vadībā atradās Jūrmalas komandas basketbolisti, kuri, neraugoties uz studentu rezultatīvo ceturto ceturtdaļu, spēja nosargāt iekrāto pārsvaru un izcīnīt uzvaru.

LU basketbolisti šosezon 14 spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru, bet šobrīd piedzīvo četru zaudējumu sēriju. Tikmēr jūrmalnieki šobrīd jau tikuši pie trim panākumiem pēc kārtas.

Abas vienības savā starpā tikās jau novembra beigās, kad uzvaru ar 91:76 savā laukumā izcīnīja "Jūrmala"/"Fēnikss".

"Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet" ar 11 uzvarām 13 spēlēs ir LBL kopvērtējuma līderi, kamēr desmit uzvaras 13 mačos ir "Valmiera"/ORDO rēķinā. Tikmēr čempionei "VEF Rīga" ir pieci panākumi septiņos mačos.

Piektā ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir "Valka"/"Valga" komanda, bet tai ar sešām uzvarām 13 mačos seko "Jēkabpils".

Septīto vietu sešām uzvarām 14 spēlēs ieņem "Jelgava", kam ar piecām uzvarām 11 spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda.

Pie trim panākumiem attiecīgi 12 un 13 mačos tikušas "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Barons"/LDz vienības. Savukārt "Latvijas Universitāte" izcīnījusi vienu uzvaru 14 spēlēs.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!