Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē trešdien "Jūrmala/Fēnikss" komanda savā laukumā ar rezultātu 74:73 (18:18, 23:27, 18:19, 15:9) uzvarēja "Latvijas Universitātes" (LU) vienību.

Uzvaru laukuma saimniekiem nodrošināja Dāvis Čoders, kurš sešas sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja izšķirošo divpunktu metienu.

Visā mačā Čoders guva 18 punktus un kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, bet ar 13 punktiem uzvarētājiem palīdzēja Atis Ozols.

Savukārt LU rindās ar 17 punktiem izcēlās Harijs Rubenis, kamēr Žanis Peiners pretinieku grozā sameta 15 punktus.

Šī abām komandām bija jau ceturtā savstarpējā spēle šosezon un iepriekšējās trijās cīņās uzvarējusi bija LU vienība.

Joprojām vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - 11 uzvaras 11 spēlēs. Valsts čempioni "VEF Rīga" tikmēr 11 cīņās tikuši pie desmit panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Kopvērtējuma trešajā vietā ar 12 uzvarām 21 spēlē joprojām atrodas pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā "Valmieras" vienība. Tai ar 11 panākumiem 19 spēlēs seko "Liepājas Lauvas", bet pa deviņām uzvarām ir "Jelgavai" un LU.

Biznesa augstskolas "Turība" kontā pašlaik ir astoņas uzvaras, bet septiņi panākumi ir "Jūrmala/Fēnikss" rēķinā.

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi 11 līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu" un "Ventspili", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!